EUROPARLAMENTARUL VICTOR NEGRESCU:"România trebuie să folosească la maxim resursele europene"

G.B
Politică / 24 noiembrie

Victor Negrescu (Sursa foto: Twitter)

Victor Negrescu (Sursa foto: Twitter)

Eurodeputatul Victor Negrescu, membru în Comisia pentru Bugete a Parlamentului European, face apel la accelerarea absorbţiei banilor europeni anul viitor în contextul în care tocmai a fost aprobată o creştere a bugetului european cu 479,4 milioane de euro. În calitate de raportor alternativ al Grupului S&D pentru bugetul pe anul 2022, europarlamentarul a arătat că prioritatea UE trebuie să fie ca aceste resurse să ajungă rapid la beneficiari şi la ţările care au cea mai multă nevoie, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Bugetul european de anul viitor este crucial pentru succesul cadrului financiar multianual. Implementarea sa ne va permite să îndeplinim obiectivele europene. De aceea, Grupul S&D din Parlamentul European a cerut un buget UE ambiţios care să sprijine o redresare socială puternică. Şi am livrat, cu 479,4 milioane de euro suplimentari adăugaţi în bugetul pentru anul 2022 la cererea Parlamentului European. (...) Grupul nostru salută în mod deosebit direcţionarea celor 211 milioane de euro către Fondul European de Solidaritate, a resurselor care vizează Anul European al Tineretului şi a celor care abordează politicile şi drepturile sociale. Pentru ţara mea, este important să mă asigur că cele 86 de milioane de euro suplimentare pentru sănătate, 30 de milioane pentru IMM-uri şi 35 de milioane pentru educaţie ajung şi în România şi contribuie la reducerea disparităţilor regionale. De la nivelul Parlamentului European vom supraveghea execuţia bugetului şi ne vom asigura că fondurile sunt cheltuite în interesul cetăţenilor europeni", a declarat europarlamentarul Victor Negrescu.

Potrivit sursei citate, reprezentantul României în Parlamentul European a explicat în intervenţia sa din plen că toate aceste resurse suplimentare înseamnă noi oportunităţi de finanţare pentru ţara noastră în domenii cheie precum sănătatea, educaţia, mediu, economie sau politicile europene.

"Acest lucru înseamnă mai multe fonduri pentru sănătate, pentru educaţie, pentru mediu, pentru IMM-uri, pentru turism, pentru politici sociale, pentru solidaritatea internă şi externă. Parlamentul a rămas unit în negocierile cu Consiliul, în ciuda unor momente dificile. Dezbaterea nu s-a terminat. Credem că s-ar putea face mai mult şi solicităm implementarea integrală a CFM şi a planurilor de redresare folosind orice resurse necheltuite, economii sau dezangajări disponibile. Fondurile ar trebui folosite pentru a se asigura că nimeni nu rămâne în urmă, aşa cum este cazul Garanţiei europene pentru copii", a concluzionat eurodeputatul social democrat, Victor Negrescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
GRAMPET GROUP
Electromagnetica
ifep.ro
UNNPR
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2021
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3853
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7366
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8544
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.3079

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro