Europarlamentarul Vlad Gheorghe: "Cei care ţin românii în afara Schengen trebuie să plătească"

I.A.
Politică / 4 mai

Europarlamentarul Vlad Gheorghe: "Cei care ţin românii în afara Schengen trebuie să plătească"

Europarlamentarul Vlad Gheorghe scrie astăzi că cei care ţin românii în afara Schengen trebuie să plătească şi anunţă că în iunie va fi un vot în Parlamentul European pentru rezoluţia ce susţine cauza României şi Bulgariei, discriminate clar de votul Austriei şi Olandei în Consiliul JAI, potrivit news.ro.

Eurodeputatul spune: "Cei care ţin românii în afara Schengen trebuie să plătească! În iunie vom avea vot în Parlamentul European pentru rezoluţia ce susţine cauza României şi Bulgariei, discriminate clar de votul Austriei şi Olandei în Consiliul JAI din decembrie 2022. Am insistat să avem această poziţie oficială a Parlamentului European privind neprimirea ţării noastre în Schengen pentru că este intolerabil ca unele state membre să fie "mai egale" decât altele. Trebuie să existe o responsabilitate a exercitării drepturilor în cadrul UE, inclusiv decizia de a vota împotriva României şi Bulgariei. De aceea am depus o serie de amendamente prin care solicităm inclusiv compensaţii financiare celor care ne ţin nejustificat la poarte Europei. Am solicitat în cuprinsul acestor amendament ca toate compensaţiile financiare să fie calculate din iunie 2011, de când România a fost declarată pregătită conform criteriilor Schengen să adere la spaţiul liber de circulaţie european".

Vlad Gheorghe arată: "Austria vrea să se joace cu drepturile noastre pentru că are Nehammer campanie electorală, îl doare migraţia pe Karner sau pur şi simplu au avut o zi proastă? Foarte bine, dar în lumea adulţilor orice decizie are consecinţe. Rezoluţia pe care o vom vota în plenul Parlamentului European va menţiona toate aceste consecinţe, ca să ne asigurăm că la următorul vot pentru Schengen TOATE statele membre, inclusiv Austria vor lua decizii respectând Tratatele şi implicit drepturile românilor".

Potrivit acestuia: "România pierde enorm cât timp peste tot în Europa unită românii stau la cozi în aeroporturi, cât încă avem controale la frontieră".

Gheorghe spune: "Nu vorbim doar despre timpul şi nervii românilor, ci despre bani, mulţi, mulţi bani - miliarde de euro anual. Şi cum România este deja pregătită şi îndeplineşte criteriile de intrare în Schengen încă din 2011, calculele sunt ameţitoare. Nu ne aşteptăm la guvernul PSD, PNL şi UDMR să facă aceste calcule, că au dovedit că nu pot: în decembrie 2022 ministrul de interne Bode zicea că pierdem 25 de miliarde de euro anual, iar ministrul economiei Spătaru zicea că pierdem 10 miliarde de euro. Nu-i nicio problemă, până se hotărăşte guvernul Ciucă-Ciolacu-Kelemen, le facem noi treaba aici la Bruxelles şi la Strasbourg, cum am făcut şi până acum".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nu se va vota aceasta rezolutie.filmul asta nu va rula in colonie.Romania nu va primi nimic.nici bani,nici aderare la schengen.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

22 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9675
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6709
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7134
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.1272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb