EUROPOL şi Sindicatul Naţional al Poliţiştilor de Penitenciare vor protesta în faţa Ministerului Muncii

F.D.
Miscellanea / 16 august

EUROPOL şi Sindicatul Naţional al Poliţiştilor de Penitenciare vor protesta în faţa Ministerului Muncii

Sindicatul Poliţiştilor Europeni (EUROPOL) şi Sindicatul Naţional al Poliţiştilor de Penitenciare (SNPP), afiliate la Federaţia PUBLISIND şi Blocul Naţional Sindical, declanşează o nouă serie de proteste pentru aplicarea legii-cadru privind salarizarea, precum şi pentru recunoaşterea complexităţii muncii care implică riscuri deosebite insuficient compensate prin legislaţie, conform unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, începând de astăzi, SNPP şi EUROPOL organizează lunar mitinguri în susţinerea aplicării Legii-cadru nr. 153/2017, act normativ suspendat prin ordonanţe de urgenţă începând cu anul 2020.

Sindicatele cer pentru poliţişti şi pentru poliţiştii de penitenciare:

- acordarea integrală a diferenţelor salariale restante (Legea 153/2017);

- majorarea salariilor de funcţie cu 15% similar cu salariaţii din alte ministere;

- actualizarea normelor legale de hrană şi echipare cuvenite;

- actualizarea cuantumurilor drepturilor plafonate începând cu anul 2010;

- indexarea pensiilor militare corelat cu inflaţia reală.

Cu toate că la 1 ianuarie 2022 perioada de implementare etapizată a legii-cadru ar fi ajuns la final asigurând eliminarea inechităţilor salariale, aproape de ultimul trimestru al anului 2022, Guvernul României menţine suspendarea legii anunţând deblocarea doar a unui sfert din diferenţele salariale restante.

Atât poliţiştii cât şi poliţiştii de penitenciare au stat în prima linie în pandemie lucrând în condiţii extrem de dure, cu resurse financiare precare şi cu 25% din schemele de personal neocupate, respectând programe de muncă imposibile, acumulând ore suplimentare care le distrug sănătatea, îmbolnăvindu-se de COVID sau murind la datorie. În "compensaţie" guvernanţii au refuzat să acorde sporul pentru COVID în cele două domenii, au întrerupt aplicarea legii-cadru la jumătatea perioadei de implementare şi au menţinut plafonate normele de hrană precum şi alte drepturi deşi legislaţia obliga la actualizarea cuantumurilor acestora pe baza evoluţiei preţurilor, adăugând ameninţarea eliminării pensiilor militare.

"În condiţiile în care costurile au explodat, salariile poliţiştilor şi poliţiştilor de penitenciare sunt ţinute în mod deliberat la un nivel mediocru, surclasat de veniturile obţinute în domenii lipsite de riscuri, cu dificultate redusă a muncii, domenii în care salariaţilor nu li se impun restricţii, interdicţii, integritate absolută şi o disponibilitate permanentă în a efectua orice tip de misiune, la orice ora, indiferent că este repaus săptămânal sau sărbătoare legală. Revendicăm - respectul cuvenit profesiilor noastre", afirmă reprezentanţii sindicatelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “România - Strategia dezvoltarii”
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

23 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0679
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1569
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6284
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8092

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro