Evergent Investments a depus la ASF documentul pentru derularea unui program de răscumpărare

A.I.
Piaţa de Capital / 17 septembrie

Evergent Investments a depus la ASF documentul pentru derularea unui program de răscumpărare

Operaţiunea vizează cel mult 19,6 milioane de acţiuni, ce vor fi anulate pentru reducerea capitalului social

Evergent Investments (fosta SIF Moldova) a depus la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) documentul de ofertă publică în vederea ducerii la îndeplinire a unei hotărâri a acţionarilor din data de 29 aprilie, conform unui raport de ieri al societăţii, publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Atunci s-a aprobat derularea unui program de răscumpărare a cel mult 19,62 milioane de acţiuni, reprezentând 2% din capital, titlurile urmând să fie anulate pentru reducerea capitalului social. Preţul minim de achiziţie va fi cel din piaţă din momentul efectuării tranzacţiilor, dar care nu poate depăşi 2 lei/titlu, conform hotărârii acţionarilor.

Pentru luna august, Evergent Investments a raportat o Valoare Unitară a Activului Net de 2,3893 lei, ceea ce faţă de preţul acţiunii de astăzi, de la ora 17:30, de 1,325 lei, oferă un discount de tranazcţionare de 44,5%.

Capitalizarea bursieră a Evergent Investments se ridică la 1,3 miliarde de lei.

Opinia Cititorului ( 7 )

 1. ...

  1. Ei prezintă situația că un " mixt optim" adică dividendele de rahat pentru acționari si racumpararile adică gratuitelele pentru ei !

   Ăștia chiar cred că acționarii lor sunt niște oameni fericiți,că tot timpul vorbesc de "acționarii noștri "

   3-4 mil euro echivalent împart anual acești smenari doar din gratuite! Ăștia chiar sunt cei mai fericiți oameni din România: nicio responsabilitate, niciun risc, gratuite,bani,masini,pot angaja pe cine vor etc 

   Au și ăștia o schemă asemănătoare cu cea folosită de Drăgoi la SIF1 și SIF4, dar cu mai mult bun simț. Dragoi sifonează aproape toți banii, ăștia o parte relativ mică.

   Nu sunt de acord. Drăgoi fură dar există și riscuri când faci totul pe ascuns! Ăștia de la Sir 2 fură "legal" dar 3-4 mil euro anual pe lângă muuulte alte avantaje nu e deloc puțin, iar răspunderea lor e zero! Dețin când 47% can 49% din portofoliu acțiuni la TLV și cam asta e tot !

   Nu înțeleg cum permite legea că o societate de investiții sau ce mai e acuma să aibe o expunere așa mare pe un singur emitent! Cum pot fi protejați investitorii dacă banca dă faliment? Care-i justificarea existenței unui asemenea Sif dacă depinde total de bancă, un apendice inutil de fapt ! 

   Cum de cineva normal la cap cumpără Sif2 când banca oferă recompense mai generoase dacă ești acționar TLV!

   Ce faci dacă ai 2% din Sif si cade bursa, că acolo ai tranzacții de 10.000€? 

   Vezi tu, opinentule de la 1.3, tot asa cum un birt sau o bodega ordinara isi poate sel ecta clientela, scrie inca de pe usa, tot asa si clientul poate sa aleaga in care societate de investitii intra.

   Astia atata pot, atata stiu, atata ofera si atata isi dau lor. Ceilalti, adica potentialii clienti, pentru ca atata pot, atata stiu, atata inteleg si atata accepta, sunt jumuliti fain frumos si noapte buna. 

   Iar cata vreme "concurenta" lor nu e nici ea mai rasarita/mai bine intentionata/mai corecta/mai putin lacoma, nimic nu-i va determina sa schimbe un "model de business" profitabil. 

   In fond, este fix aceasi problema ca peste tot in Romania: vrem dar nu producem schimbare la nici un nivel al vietii noastre, indiferent ca vorbim de clasa politica, biserica, cluburi de fotbal sau hoteluri si localuri de pe litoral. 

   De fapt, ca sa fie lucrurile cat se poate de limpezi, pentru toti cei enumerati NU EXISTA CONSECINTE si de aceea lucrurile decurg astfel mai departe. 

   Trebuie sa producem consecinte pentru ei: este singura solutie.

   Va fi lenta, de durata, chinuitoare, insa este unica alternativa. 

   Ai dreptate. Am înțeles că unul din ăștia doi,Doroș sau Ceocea este fiu de securist. Prin băiat tac'su si-a atins visul : să faci rău, să ții acțiunea jos ca să fie neinteresantă pentru alții ,să freci manganul cu TLV tu sa-i dai bani lui Ciorcila-BT, el să -ți dea tie ,sa-ti umpli buzunarele cu peste zeci de ori cât Președintele României tu lucrând practic la stat ( să nu-mi spună cineva că asta-i o societate privată) ,iar mici acționari, câteva milioane să " uite" dividendele, an de an ,vreo 10 mil € în favoarea ta !!!

   Incredibil ce noroc și bănuiesc că tac'su a fost ateu! 

  Imbuibatii postdecembristi ce inca sug si mulg din mumiile predecembriste.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Înăuntrul Bursei de Valori din Bulgaria

Videoconferinţa “Sănătate şi FARMA - Sistemul sanitar, sub valul al IV-lea”
Dtlawyers
BTPay
Apanova
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9470
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2484
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6231
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8624
Gram de aur (XAU)Gram de aur244.1620

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

eximbank.ro
gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
invietraditia.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro