Evergent Investments a încheiat cea de-a doua etapă a programului de răscumpărare

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 09 martie

Acţiunile sunt destinate unui programe de tip "stock option plan"

Evergent Investments, fosta SIF Moldova, a finalizat săptămâna trecută cea de-a doua etapă a programului de răscumpărare de acţiuni proprii, ce a fost aprobat de AGA în luna aprilie a anului trecut, se arată în raportul al societăţii de investiţii financiare remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În cadrul operaţiunii de piaţă, ce s-a derulat între 9 decembrie 2020 şi 3 martie 2021, emitentul şi-a răscumpărat aproape 4,68 milioane de acţiuni, echivalentul a 0,47% din capitalul societăţii, la un preţ mediu de 1,2783 lei, valoarea totală a achiziţiilor ridicându-se la 5,99 milioane de lei.

Scopul operaţiunii este distribuirea de acţiuni către angajaţii, administratorii şi directorii societăţii, în cadrul unor programe de tip "stock option plan". Operaţiunea face parte din mixul de politici Evergent Investments care include programe de răscumpărare şi alocare de dividende ce asigura un randament superior capitalului investit faţă de alte tipuri de plasamente, conform raportului de ieri a companiei.

La începutul acestei luni, societatea de investiţii din Bacău şi-a schimbat denumirea (din SIF Moldova în Evergent Investments) şi logo-ul, şi a solicitat Bursei de Valori Bucureşti modificarea simbolului de tranzacţionare din SIF2 în EVER.

Pentru anul trecut, societatea a raportat un profit net preliminar de 5,83 milioane de lei, cu mult sub cel de 127,37 milioane lei din 2019. Este un declin înregistrat îndeosebi pe fondul unei pierderi din activele financiare evaluate la valoarea justă prin contul de profit şi pierdere de 50,07 milioane lei, faţă de un câştig de 79,18 milioane lei în 2019, în urma deprecierii preţurilor acţiunilor din portofoliu, sub impactul pandemiei Covid-19. Şi veniturile din dividende au scăzut, de la 97,67 milioane lei în 2019, la 89,1 milioane lei în 2020, echivalentul unui declin de 8,7%.

Pentru finele lunii ianuarie, SIF Moldova a raportat o Valoare Unitară a Activului Net de 2,1027 lei, care faţă de preţul acţiunii SIF2 de la finele săptămânii trecute, de 1,4 lei, oferea un discount de 36%.

Valoarea de piată a Evergent Investments este de circa 1,37 miliarde de lei.

Opinia Cititorului ( 5 )

 1. Ce altceva mai stiu să facă decât sa-si dea gratuite! Eu mă tot mir cum un om normal cumpără Sifuri ! Păi astea stau la " mila" băncilor unde sunt acționari și eventual SNG,TNG! De ce să cumperi Sifuri când poți să cumperi direct acțiuni bancare! Adică, să multi vaca după Ceocea, Doros etc?

  Sau altfel, dacă băncile o iau la vale ,ce protecție suplimentară ai de la Sifuri? Îți spun eu,niciuna! 

  1. Ai uitat afinele

   De 25 de ani mizez pe sifuri si am castigat enorm asa ca fiecare cu parerea lui mai mult sau mai putin subiectiva!

   Acelasi raspuns, de 20 ae ani cumpar-vind SIF-uri.

   IN prezent cumpar sif 5 si 3. 

   SIF 1,2 si4 nu detin, le-am vindut in ultimile 10 zile.

   SUCCES!. 

  Sif moldova cumparat terenul, sau mai bine zis ultima bucata din Tesatura Iasi. Dezvolta ansamblu de blocuri. Sa vezi atunci ce profit minuscul face sif 2. Mai ales ca Iasiul este in febra constructiilor haotice si fara cap. La cat se construieste in Iasi, preturile sunt in scadere treptata...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
GRAMPET GROUP
ALPHA BANK
ifep.ro
UNNPR
Hidroelectrica

Curs valutar BNR

06 Dec. 2021
Euro (EUR)Euro4.9483
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3786
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7500
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8051
Gram de aur (XAU)Gram de aur250.8945

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro