EVERGENT Investments preia 5,11% din acţiunile Lăptăria cu Caimac

S.B.
Piaţa de Capital / 22 iunie

EVERGENT Investments preia 5,11% din acţiunile Lăptăria cu Caimac

EVERGENT Investments a achiziţionat o participaţie de 5,11% din acţiunile companiei Agroserv Măriuţa SA, compania care deţine brandul de produse lactate Lăptăria cu Caimac, tranzacţie intermediată de BT Capital Partners (BTCP), divizia de investment banking şi pieţe de capital a Grupului Financiar Banca Transilvania, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Tranzacţia s-a realizat la un preţ de 60 lei/acţiune, vânzătorii fiind Mădălina Cocan, unul dintre fondatori, care a vândut o participaţie de 3,5% într-o tranzacţie de tip deal, precum şi alţi investitori din piaţă.

"Noi, EVERGENT Investments, o companie cu strategie investiţională în România, avem încredere în ideile antreprenoriale şi în competitivitatea produselor româneşti. Continuăm astfel consolidarea investiţiilor noastre în agribusiness. MILK este simbolul unui business performant, sustenabil, responsabil şi scalabil. Investind în Agroserv Măriuţa urmărim să creăm mai multă valoare prin infuzie de capital, insight-uri strategice, suport operaţional şi relaţional. Sprijinim afacerea şi brandul Lăptăria cu Caimac să crească spre potenţialul maxim şi contribuim astfel la dezvoltarea întregii comunităţi pe baza principiilor ESG. Ca şi fondatorii Agroserv Măriuţa, suntem pasionaţi să inovăm şi să abordăm soluţiile tradiţionale dintr-o perspectivă diferită pentru a susţine compania de-a lungul ciclurilor economice pentru a genera performanţă", declară Claudiu Doroş, Preşedinte Director general, EVERGENT Investments.

Acţiunile Agroserv Măriuţa SA sunt tranzacţionate sub simbolul MILK pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) în urma listării care a avut loc în 21 mai a.c. Anterior listării, compania a derulat un plasament privat prin care a vândut 431.020 acţiuni la un preţ de 45 lei/acţiune, atrăgând 19,4 milioane de lei de la investitorii din piaţa de capital în schimbul a 25% din capitalul social.

"Apreciem încrederea EVERGENT Investments în compania Agroserv Măriuţa şi în potenţialul brandului Lăptăria cu Caimac şi ne bucurăm că se alătură efortului nostru de dezvoltare", afirmă Mădălina Cocan, acţionar majoritar al Lăptăriei cu Caimac.

În urma achiziţiei de peste 5% din capitalul social de către EVERGENT Investments, cei trei fondatori ai Agroserv Măriuţa - Mădălina Cocan, Adrian Cocan şi Serban Nicusor - deţin împreună un pachet de 71,6% din acţiunile companiei, restul de 23,4% reprezentând acţiuni liber tranzacţionabile.

Tranzacţia este a treia operaţiune intermediată de BT Capital Partners pentru Lăptăria cu Caimac, după emisiunea de obligaţiuni de 3 milioane euro derulată în noiembrie 2020 şi plasamentul privat de acţiuni şi listarea acţiunilor MILK la BVB în mai a.c.

"Ne bucurăm să fim parte din povestea Lăptăriei cu Caimac pe BVB şi suntem încrezători că parteneriatul dintre Evergent şi Lăptăria cu Caimac va fi de bun augur pe termen lung, atât pentru cele două părţi, cât şi pentru ceilalţi acţionari ai companiei. Prezenţa unui investitor instituţional în acţionariatul oricărei companii listate este benefică, emitenţii având acces inclusiv la resurse complementare celor financiare, cum ar fi expertiza strategică, în planificare ori în guvernanţă corporativă.", declară Daniela Secară, CEO BT Capital Partners.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Hahaha. Cum suna, evergent!!

    1. Suna ca un nou detergent.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
anahotels.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Iul. 2021
Euro (EUR)Euro4.9198
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1348
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5704
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7754
Gram de aur (XAU)Gram de aur243.1200

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro