EVERGENT Investments propune un dividend cu randament de 7,1%

G.D.
Piaţa de Capital / 27 martie 2023

EVERGENT Investments propune un dividend cu randament de 7,1%

Consiliul de administraţie al EVERGENT Investments, companie de investiţii listată sub simbolul EVER, convoacă Adunările generale extraordinară şi ordinară ale acţionarilor pentru data de 27/28 aprilie 2023, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, cele mai importante puncte de pe ordinea de zi supuse votului acţionarilor sunt:

repartizarea fondului maxim de dividende estimat, de 82.712.573 lei din rezultatul net al exerciţiului financiar încheiat la 31 decembrie 2022, şi a dividendului brut de 0,09 lei/acţiune, cu un randament de 7,1%, calculat la preţul de închidere de 1,27 lei/acţiune din data de 23 martie 2023.

aprobarea situaţiilor financiare, individuale şi consolidate, aferente exerciţiului financiar încheiat la 31 decembrie 2022, însoţite de Raportul auditorului independent şi de rapoartele anuale ale Consiliului de administraţie aferente acestora.

aprobarea Programului de activitate în acord cu Strategia şi politica de investiţii a EVERGENT Investments S.A. şi a Bugetului de Venituri şi Cheltuieli pentru anul 2023.

aprobarea în cadrul Adunării generale extraordinare a "Programelor 8 şi 9" de răscumpărare a propriilor acţiuni.

"În anul 2022 am continuat să livrăm valoare acţionarilor, într-un context geopolitic şi economic supus unor schimbări profunde. Cu un randament total al acţiunii EVER de 17,14% (inclusiv dividendul), am ocupat poziţia a treia în topul companiilor din indicele de referinţă BET. Deşi acesta s-a depreciat cu 11%, iar BET-FI a scăzut cu 3,65%, EVERGENT Investments a avut cea mai bună dinamică a acţiunii, cu o apreciere de 11,84%, situându-se pe prima poziţie în topul celor 5 societăţi de investiţii financiare care compun indicele BET-FI. Ne-am atins obiectivele de bază: evoluţia companiei şi remunerarea acţionarilor prin dividendele repartizate în valoare de 62,2 milioane lei şi programe de răscumpărare în valoare de 38,5 milioane lei. În prezent, poziţia financiară solidă ne oferă libertatea de a reacţiona cu promptitudine, cu scopul de a beneficia de oportunităţile acestei perioade marcate de volatilitate crescută, pentru a continua să creştem valoarea activelor pe termen lung. Continuăm să privim cu încredere spre viitor, bazându-ne pe experienţa echipei şi soliditatea strategiei investiţionale aprobată de Consiliul de administraţie şi acţionari.", a declarat Claudiu Doroş, Preşedinte al Consiliului de administraţie şi Director general al EVERGENT Investments.

EVERGENT Investments aplică o politică predictibilă de dividend de 15 ani.

În 2023, compania propune repartizarea de maxim 82,7 milioane lei pentru distribuţia de dividende către acţionarii săi în acord cu politica predictibilă de dividend din ultimii 15 ani. Prin mixul optim între politica predictibilă de dividend şi programele de răscumpărare, compania returnează valoare acţionarilor. Acest aspect este susţinut de ratele de distribuire a dividendelor din ultimii ani, care demonstrează stabilitatea fluxurilor de numerar ale companiei, implicit o poziţie financiară puternică pe piaţă, subliniază sursa citată.

Proiectele de tip private equity diferenţiază compania faţă de ceilalţi actori ai pieţei de capital şi aduc un raport atractiv randament/risc, cu profit semnificativ pe termen lung. Cadrul legal al fondurilor de investiţii alternative permite alocarea de până la 40% în active nelistate, iar EVERGENT Investments şi-a setat o primă "bornă" de până la 25% din active pentru alocarea în aceste proiecte.

Agrointens SA, companie din Grupul EVERGENT, a mărit suprafaţa pentru cultivarea afinelor prin achiziţia unui teren de 23 ha în Răteşti, judeţul Argeş, ajungând după plantare la o suprafaţă totală de 105 ha. Prin noua companie, EVER AGRIBIO, ce deţine 50 ha în comuna Săuceşti, judeţul Bacău, Grupul îşi propune să intre pe segmentul BIO.

Complexul rezidenţial "ATRIA URBAN RESORT", dezvoltat de EVERGENT Investments împreuna cu Cityring Development, se aliniază standardului nZEB de eficienţă energetică, adică un consum de energie aproape de zero, care respectă principiile "eco-friendly", începând cu Faza a-III-a a proiectului. Proiectul vizează construirea în 4 faze a 1378 apartamente. În prezent, este în derulare construirea Fazei 3, cu 350 apartamente, dintre care 17% au fost contractate deja.

Prin EVER IMO, companie din Grupul EVERGENT Investments, continuă investiţiile în real estate, în special în zona de nord a Bucureştiului, care are o dezvoltare rapida şi vasta, atât pe segmentul rezidenţial, cât şi pe segmentul office.

EVERGENT Investments a investit în sectorul IT prin achiziţia unui pachet din acţiunile producătorului român de software MWARE Solutions SA. Compania de software se diferenţiază de jucătorii locali şi chiar internaţionali din sectorul IT deep-tech prin platforma sa tehnologică, ce introduce capabilitatea de analiză a datelor nestructurate din cadrul organizaţiilor utilizând un model semantic de înţelegere a datelor bazat pe reţele neuronale, cu capabilităţi native de tip deep-learning şi machine learning pentru a descoperi noi perspective în luarea deciziilor, înţelegerea clienţilor, noi indicatori şi posibilităţi de automatizare a proceselor organizaţionale bazate pe inteligenţa artificială.

În 2023, EVERGENT Investments propune prin bugetul de venituri şi cheltuieli acţionarilor o alocare de peste 30o milioane lei pentru programul de investiţii, se menţionează în comunicat.

Opinia Cititorului ( 5 )

 1. Investitia in PPLI e paguboasa pentru actionarii EVER?

  EVER are 31,4200 % din PPLI care are  

  total capitaluri proprii de 218.444.294 lei la 31.12.2021 si doar o 

  Cifra de afaceri neta de 1.184.538 lei 

  Venituri din exploatare - Total de 1.184.538 lei iar un  

  Rezultat net de 111.570 lei. 

  sa traiasca domnul Pogonaru?

  1. Investitia in NORD e paguboasa pentru actionarii EVER,oare?

   EVER are 18,1903 % din NORD care are  

   Total capitaluri proprii de 46.181.932 lei la 31.12.2021 si doar o  

   Cifra de afaceri neta de 57.613 lei  

   Venituri din exploatare - Total de 67.834 lei iar un  

   Rezultat net de -299.486 lei.

   Tot pentru binefacerea lui Pogonaru? 

   unde este castigul actionarilor EVER daca conducerea EVER nu a contestat hotararea AGA de la PPL?

   EVER sunt actionari indirecti si in PPL cu investitia din NORD. 

   valoare nominala de 1 leu/actiune. 

   - detinea la 03.06.2015 a lui SC Nord SA cu persoanele care actioneaza concertat era de 50,06 % din PPL. 

   -in 30.06.2020 S.C. NORD S.A avea 32,9861 % din PPL. 

   -iar NORD in 26.04.2021 data majorarii CS nu a participat cu aport si a fost diluat la 21,3488 % 

   -iar in 03.05.2022 data de inregistrare a diminuarii valorii nominale a actiunii de la 1 leu/actiune la 0,10 lei/actiune. 

   sa vedeti smecherie acum: 

   - in 23.06.2020-Pogonaru Florin-Ion and other persons acting in concert withare 90,75 % din PPL 

   - in 29.09.2022 -Pogonaru Florin-Ion and other persons acting in concert withare 69,96 % din PPL 

   - in 29.09.2022 a intrat si PAVAL HOLDING SRL cu o detinere de 24,03 % din PPL

   EVER tace in continuare. 

  Rezultate bunicele, față de alte Sifuri grozave, au ceva predictibilitate dar...mă omoară cu SOPurile lor! Au SOP mai mare ca ERSTE ca procent!! Schimbă pe an un mic procent din portofoliu să zicem 10% ,o mai dau și în bară, la MILK grav,au salarii enorme,alte privilegii de ce trebuie și SOP?

  1. corect,au si premiere la trimestru acordata salariatilor si conducerii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9681
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5404
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1141
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9215
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.0678

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb