Evergent Investments vrea să distribuie dividende de 82,7 milioane lei

ANDREI IACOMI
Piaţa de Capital / 27 martie

Evergent Investments vrea să distribuie dividende de 82,7 milioane lei

Randament brut de 7%

Acţionarii Evergent Investments (EVER) sunt convocaţi, în data de 27 aprilie, cu propunerea ca, din rezultatul anului trecut, suma de 82,7 milioane lei să fie repartizată ca dividende, conform raportului fondului de investiţii publicat, vineri, pe site-ul Bursei de Valori Bucueşti (BVB).

Dividendul unitar este de 0,09 lei care, raportat la preţul acţiunii EVER de la finele săptămânii trecute, de 1,275 lei, echivalează cu un randament brut de 7%. Data de înregistrare propusă, cea care defineşte acţionarii care vor beneficia de dividende, este 9 iunie, în timp ce data plăţii este 28 iunie.

Tot la finele lunii aprilie, acţionarilor Evergent Investments li se va supune la vot derularea de către fond a două programe de răscumpărare. Unul vizează achiziţia a cel mult 9,2 milioane de titluri proprii (echivalentul a 0,9566% din societate), titlurile urmând să fie folosite în vederea derulării unor operaţiuni de tip "stock option plan". Un alt program are drept scop răscumpărarea a zece milioane de titluri (1,0398% din capital), prin ofertă publică, pentru reducerea capitalului social, prin anularea acţiunilor.

"Evergent Investments continuă să ofere investitorilor la BVB o rentabilitate competitivă, prin acordarea de dividende şi prin creşterea valorii acţiunii EVER. Compania menţine o politică de remunerare a acţionarilor cu un mix optim între politica predictibilă de dividend şi programe anuale de răscumpărare, care oferă randamente superioare în prezent şi pe termen lung. Acest aspect este susţinut de ratele de distribuire a dividendelor din ultimii ani care demonstrează stabilitatea fluxurilor de numerar ale companiei şi implicit o poziţie financiară puternică în piaţă", se arată în raport.

Anul trecut, fondul de investiţii alternative a obţinut un rezultat net de 117,9 milioane de lei, sub cel din 2021, de 149,3 milioane de lei. Evaluarea bursieră prezentă a Evergent Investments se ridică la 1,22 miliarde de lei.

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9615
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6393
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1136
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7558
Gram de aur (XAU)Gram de aur292.7061

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro