EXACT TRAVEL:Japonia revine în topul destinaţiilor îndepărtate

S.B.
Miscellanea / 7 noiembrie 2022

Japonia revine în topul destinaţiilor îndepărtate

Turiştii români au redescoperit ţările Extremului Orient datorită eliminării restricţiilor, iar Japonia este una dintre principalele destinaţii îndepărtate favorite.

Potrivit consultanţilor Exact Travel, touroperator specializat pe destinaţii exotice şi îndepărtate şi produse premium, membru al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), o dată cu redeschiderea totală către turism a Japoniei, pe 11 octombrie, cererea pentru această destinaţie a crescut mult.

"Cea mai bună perioadă pentru a vizita Japonia este, de departe, primăvara (cu faimoşii cireşi înfloriţi) dar şi toamna este preferată de către turişti, atunci când frunzele de arţari îşi schimbă culoarea). Mai nou, există o cerere crescută pentru circuitele de vară, în special în rândul familiilor cu copii pasionaţi de cultura modernă japoneză şi anime-uri", subliniază Andrei Neagu, specialist Exact Travel pentru destinaţia Japonia.

La prima vedere, Japonia pare o ţară inaccesibilă din cauza limbii şi culturii diferite de cele europene. Deşi japonezii nu vorbesc limbi străine, oamenii sunt deosebit de primitori şi ospitalieri cu turiştii străini. Infrastructura turistică este impecabilă şi oricine se poate descurca fără dificultăţi. Mituri precum: "nu voi înţelege semnele" sau "nu mă voi întelege cu localnicii" au fost de mult demontate. Mâncarea poate fi de asemenea considerată un impediment în aceste călătorii, însă mâncarea japoneză este printre cele mai apreciate la nivel mondial datorită faptului că este printre cele mai sănătoase (de aici şi faimoasa longevitate a niponilor). Pentru cei care nu agreează preparatele din bucătăria japoneză, menţionăm că există foarte multe variante de restaurante cu bucătărie înternaţională, în toate oraşele japoneze.

Turistul român care merge în Japonia este pasionat de cultura şi arta japoneză precum şi de faimoasa ordine şi civilizaţie pentru care sunt recunoscuţi niponii. Circuitele în Japonia pleacă de la o durată de 12 zile şi cu tarife începând de la 3090 EUR/persoană, loc în camera dublă precum şi transport cu avionul si toate taxele incluse.

Printre circuitele tematice dedicate Japoniei şi create de Exact Travel se numără un "Anime Tur", care va avea loc în perioada 29 iulie - 11 august 2023. Turiştii vor descoperi cele mai importante locuri din Japonia şi în acelaşi timp o latură inedita a Japoniei, pentru că vor explora locurile de neratat pentru un pasionat de anime şi benzi desenate Manga. Circuitul costă 3.390 de euro de persoană, include transport cu avionul şi ghid de limba japoneză şi are ca obiective Tokyo, Muntele Fuji, Kyoto, Nara, Osaka şi Nagoya.

Alte programe foarte solicitate sunt "Japonia, Festivalul Fertilităţii şi Insula Okinawa", care va familiariza turiştii, în perioada 31 martie - 16 aprilie, cu Japonia tradiţională, modernă şi tropicală incluzând participarea la festivalul fertilităţii Kanamara Matsu şi "Coreea de Sud şi Japonia - Spectacolul primăverii 2023" (21 martie - 5 aprilie 2023).

Iată care este topul principalelor atractii turistice ale Japoniei, preferate de români:

Tokyo. Printre cele mai importante atracţii turistice se numără:

Templul Asakusa (cel mai mare templu budist din metropolă, cu grădinile imperiale care înconjoară palatul imperial);

Zona Shibuya (cu faimoasa trecere de pietoni care este considerată cea mai aglomerată din lume);

Insula Odaiba.

De asemenea, în jurul orasului Tokyo putem menţiona Kamakura, o fostă capitală a Japoniei unde se află cea mai mare statuie a lui Buddha în aer liber din Japonia.

2. Kyoto. "Adevărata capitală a Japoniei", aşa cum mai este numită, este sufletul culturii japoneze adorate de turişti. Aici sunt foarte căutate acele locuri unde natura se îmbină armonios cu cultul japonez precum: Pavilonul de Aur (Kinkaku-ji), Pavilionul de argint (Ginkaku-ji) dar şi locaţii feudale cum este Castelul Nijo-jo (castelul shogunilor Tokugawa din Kyoto). De la muzee de artă la cartiere cu ceainării, străzi comerciale şi pieţe alimentare, Kyoto este un oraş complet care ţine piept cu dârzenie trendului de metropolizare şi apără cu tărie tradiţia şi artele japoneze. Se spune că în Kyoto, turistul pasionat de cultura japoneză poate sta şi o lună şi nu se va plictisi.

3. Osaka. A doua metropolă a Japoniei este un oraş cu iz latin, în care forfota este la ea acasă. Cunoscut ca o destinaţie culinară, japonezii vizitează acest oraş pentru viaţa nocturnă şi restaurantele faimoase. Recomandăm zona Dotonbori, cea mai cunoscută zonă comercială a acestui oraş.

4. Muntele Fuji. Simbolul Japoniei, acest vulcan cu formă perfectă este legătura poporului nipon cu zeii. Fiind cea mai înaltă culme din arhipelagul japonez, la o înălţime de 3776 m, Fuji este divinizat de către japonezi. Se spune că "orice japonez care se respectă trebuie să escaladeze muntele o dată în viaţă, însă numai un inconştient ar atenta şi a doua oară acestei aventuri solicitante".

5. Nara. Prima capitală a Japoniei, acest oraş mic şi cochet găzduieşte peste 3000 de căprioare ce sunt considerate sacre în acest oraş precum şi unul dintre cele mai mari lăcaşuri budiste din Japonia, templul Todai-ji.

6. Hiroshima. Un oraş fascinant, ce în mai puţin de 70 de ani a renăscut din propria cenuşă şi a devenit un simbol al păcii mondiale. Oraşul este un momument al păcii, plin de verdeţă şi apă, un îndemn la pace mondialăşi serenitate.

Alte destinaţii pe care le preferă turiştii Exact Travel în această perioadă sunt croazierele de grup cum ar fi Croazieră în Marea Roşie sau Croazieră în Dubai, Abu Dhabi şi Oman dar şi croaziere inedite spre Cercul Arctic şi Alaska.

În topul preferinţelor se mai numără Australia - Noua Zeelandă, Sri Lanka, Vietnam, Iran dar şi ţări mai nou intrate în portofoliul turistic precum Arabia Saudită.

Exact Tours, sub marca Exact Travel, în colaborare cu ambasada Japoniei în România şi JNTO (Japan National Tourism Organisation), au deosebita plăcere de a vă invita la standul Japoniei, în cadrul Târgului de Turism al României de la Romexpo, în perioada 10-13 noiembrie. Pe lângă oferte atractive şi reduceri pe durata târgului, vă aşteptăm cu un program extins de activităţi culturale printre care menţionăm ceremonia ceaiului, prezentare kimonouri şi degustare de sake.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro
Gala Regista 2023

Curs valutar BNR

07 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9022
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5747
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9405
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4884
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3601

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro