EXERCIŢIU NATO:Avioanele F-16 româneşti au simulat o luptă aeriană cu F-16-uri elene

D.Ţ.
Internaţional / 03 iulie 2021

Avioanele F-16 româneşti au simulat o luptă aeriană cu F-16-uri elene

Avioane F-16 româneşti au simulat o luptă aeriană cu avioane F-16 ale forţelor aeriene elene, în timp ce alte aeronave F-16 turceşti au simulat un atac asupra navelor NATO, în cadrul unui exerciţiu desfăşurat de Alianţa Nord-Atlantică în largul coastelor României, informează Comandamentul Aerian Aliat (comanda centrală a forţelor aeriene NATO) şi Digi24.

Conform unui comunicat al comandamentului aerian aliat: "După ce iniţial avioanele F-16 turceşti au simulat atacuri asupra navelor NATO, avioanele F-16 elene şi româneşti, într-un exerciţiu separat, au realizat un atrenament similar, în care avioanele greceşti au atacat nave, care au ripostat în comun cu avioanele româneşti. Ulterior, avioanele elene şi cele româneşti s-au angajat în lupte aeriene simulate".

Forţele Aeriene Române declară: "În executarea acestui exerciţiu a fost inclusă şi interceptarea unei aeronave «ţintă», reprezentată de un avion de transport C-27J Spartan din dotarea Forţelor Aeriene Române, care a evoluat pe traiectul Baza 90 Aeriană Otopeni - Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, de către aeronave F16 Fighting Falcon aparţinând Forţelor Aeriene Române şi, ulterior, de aeronave F16 aparţinând Forţelor Aeriene Elene".

Întreaga operaţiune a fost coordonată de către un avion AWACS (de supraveghere radar) al NATO, care a participat la exerciţiu.

La manevrele militare ale Alianţei au participat, în total, avioane ale forţelor aeriene turceşti, elene şi române, un avion AWACS, un avion C-27, o aeronavă de patrulare aeriană a Turciei, fregata italiană Fasan, fregata română Regina Maria şi fregata turcă Barbaros. Cele trei fregate vor lua parte în următoarele zile la exerciţiul Sea Breez 2021, unul dintre cele mai mari exerciţii navale ale SUA şi NATO în Marea Neagră.

Opinia Cititorului ( 3 )

 1. acest lucru e foarte bun!

   

  sa faca antrenamente pana nu se mai poate!  

  si sa fie dotata si mai mult flota aeriana militara a Romaniei!  

  sa vina escadrilele aeriene!  

   

  Sfatul meu: investiti in cercetarea privind armele bazate pe puls magnetic din sursa autonoma (pe suport aeropurtat). De asemenea, in arme bazate pe principii optice.  

  cum ar fi , de exemplu, ca un avion care sa detina la bord o arma care sa poata emite un puls magnetic pe o raza scurta (1-5 km) dar care sa dezactiveze orice sistem electric de pe un avion inamic?  

   

  nu-i asa ca ar fi misto? 

   

  in viitor sunt folosite astfel de arme!

  Romania sa investeasca in cercetarea armelor bazate pe optica, pe proprietati magnetice si pe inovatii chimice in cazul explozibililor folositi (ex: asocieri de fosfor, bor, sodiu si alte elemente prafului de pusca).  

  1. "Puls magnetic" :-)? Fizica la scoala a fost tortura pentru tine...

   PS: Ia da un "goagle" dupa EMP, poate te luminezi si tu 

   draga anonim

   nu iti inteleg postarea. 

   eu am zis "puls magnetic", tu ai zis EMP (eng "electromagnetic pulse" - prescurtat EMP)  

   ce ai adus tu nou si eu nu am notat?

   sincer, chiar nu iti inteleg postarea 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

26 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9443
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3840
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7621
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9238
Gram de aur (XAU)Gram de aur260.3177

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro