Exerciţiul Ramstein Legacy24 cu trageri de luptă reale în România

R.S.
Miscellanea / 14 iunie

Exerciţiul Ramstein Legacy24 cu trageri de luptă reale în România

Exerciţiul NATO Ramstein Legacy24 sa desfăşurat în perioada 3-14 iunie, în poligonul Capu Midia, judeţul Constanţa, integrând structura de apărare aeriană şi antirachetă. Aproximativ 1.300 de militari români şi aliaţi (din Republica Cehă, Franţa, Germania, Lituania, Polonia, Portugalia, Slovacia, Turcia şi Ungaria) au participat la RALY 24. Exerciţiul contribuie la creşterea interoperabilităţii şi la exersarea tacticilor, tehnicilor şi procedurilor pentru operaţiuni defensive . În timpul acestui exerciţiu, participanţii au certificat pregătirea operaţională a celui de-al doilea sistem Phased Array Tracking Radar to Intercept on Target ("PATRIOT") prin doborârea unei ţinte vii în poligonul de pregătire din Capu Midia, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Potrivit comunicatului, acesta a fost al doilea exerciţiu tactic de apărare aeriană cu sistemele PATRIOT ale României, primul având loc în noiembrie 2023. România a demonstrat un nivel ridicat de expertiză tehnică şi competenţă, pentru a se apăra împotriva ameninţărilor avansate. Încheierea cu succes a exerciţiului Ramstein Legacy demonstrează că România are capacităţi de apărare aeriană necesare pentru a-şi proteja cetăţenii şi teritoriul na ţ ional.

Exerciţii precum Ramstein Legacy demonstrează, de asemenea, conducerea şi angajamentul României faţă de securitatea aliată, inclusiv capacitatea de a găzdui forţe NATO şi de a utiliza cele mai moderne sisteme de apărare într-o coaliţie multinaţională. RALY 24 este unul dintre zecile de exerciţii care îmbunătăţesc interoperabilitatea NATO şi consolidează apărarea colectivă.

În plus, acest exerciţiu încheiat cu succes consolidează şi mai mult Parteneriatul Strategic dintre România şi Statele Unite, în domeniul militar şi al securităţii. "Prin antrenament comun, armata română şi aliaţii NATO contribuie la poziţia de descurajare şi apărare a Alianţei, demonstrând capacitatea de a desfăşura şi integrarea forţele NATO în timp util", a declarat însărcinată cu afaceri al SUA în România, Michael Dickerson. "Acest exerciţiu cu trageri reale" a continuat el, "este încă un exemplu al capacităţii României de a descuraja ameninţările regionale, de a apăra România şi de a contribui la apărarea colectivă a NATO", se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9681
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5404
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1141
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9215
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.0678

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb