Exim Banca Românească finanţează Abatorul Periş cu 48 de milioane de lei

S.B.
Bănci-Asigurări / 30 mai

Exim Banca Românească finanţează Abatorul Periş cu 48 de milioane de lei

Exim Banca Românească a acordat un credit pentru capital de lucru în valoare de 48 de milioane de lei companiei Abatorul Periş SA, în cadrul schemei de ajutor de stat Ucraina, pe care banca o implementează în cadrul mandatului primit de la statul român.

Finanţarea cu dobândă subvenţionată este acordată în numele si contul statului român, în cadrul schemei de ajutor de stat menită să asigure lichiditate şi acces la finanţare firmelor care se confruntă cu dificultăţi în contextul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei. Creditul acordat este destinat finanţării activităţii curente a companiei şi susţinerii creşterii valorii adăugate pentru produsele româneşti.

"Această finanţare este un răspuns firesc din partea Exim Banca Românească care se poziţionează ca partener de dezvoltare pentru business, sincronizat cu aşteptările mediului de afaceri de a beneficia de instrumente eficiente pentru minimizarea efectelor asupra derulării afacerilor. Războiul din Ucraina a impactat semnificativ mediul de business, inclusiv sectorul agricol, făcând necesară implementarea de măsuri de sprijin financiar speciale, cum este schema de ajutor de stat pe care Exim Banca Românească o derulează. Finanţările pe care le acordăm în cadrul acestui program permit companiilor locale să menţină active lanţurile de producţie, prin infuzia de capital de lucru, dar şi să continue planurile investiţionale, fiind o resursă valoroasă şi de exploatat", a spus Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank.

Compania Abatorul Periş SA este cel mai mare procesator al porcilor şi cărnii de porc din sud-estul ţării şi deţine la Niculeşti, judeţul Dâmboviţa, una dintre cele mai moderne facilităţi de producţie, cu o capacitate de procesare de 500.000 de capete anual. Contextul economic generat de conflictul din Ucraina a reprezentat o provocare şi pentru Abatorul Periş punându-şi amprenta asupra activităţii curente a societăţii.

"Finanţarea pe care am accesat-o de la Exim Banca Românească ne sprijină într-un moment foarte important pentru companie şi va fi folosită pentru desfăşurarea activităţii noastre în condiţii optime. Suntem încrezători că, aşa cum am reuşit să facem faţă tuturor provocărilor din în ultimii trei ani - pandemia COVID-19, pesta porcină, criza energetica - vom reuşi să depăşim şi implicaţiile cu care a venit războiului din Ucraina - perturbări ale lanţurilor de aprovizionare şi creşteri semnificative şi neaşteptate de preţuri la materiile prime. Condiţiile dificile în care am construit şi am gestionat afacerile companiei ne-au permis să ne adaptăm rapid la contextul în continuă şi rapidă evoluţie pe care l-am traversat şi să ne continuăm activitatea mizând pe eficientizarea activităţii cu ajutorul unui partener financiar solid", a spus Bogadan Grama, director general Abatorul Periş.

Schema de ajutor de stat Ucraina pe care Exim Banca Românească o implementează în numele şi în contul statului român, se adresează companiilor mari şi IMM-urilor cu o cifră de afaceri de minimum 20 de milioane de lei care pot accesa credite de investiţii şi credite pentru capital de lucru, la rate de dobândă subvenţionată, precum şi garanţii de stat care acoperă maximum 90% din creditele de investiţii şi creditele pentru capital de lucru acordate de băncile comerciale, ca expuneri noi. Finanţările şi garanţiile se acordă până la data limită de semnare a documentaţiei contractuale ce va fi actualizată permanent pe site-ul Exim Banca Românească, dar nu mai târziu de 31.12.2023.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

22 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9675
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6709
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7134
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.1272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb