ICT

EximBank finanţează cu 18 mil. lei compania românească de agribusiness Interagroaliment

Comunicate de presă / 04 mai

EximBank finanţează cu 18 mil. lei compania românească de agribusiness Interagroaliment

EximBank a structurat un pachet financiar care asigură necesarul de capital de lucru pentru compania băcăuană Interagroaliment, parte a Grup Şerban Holding, cel mai mare jucător din domeniul producţiei agricole integrate din Moldova. Societatea a beneficiat de un credit în valoare de 18 milioane de lei, acordat cu garanţie de stat emisă în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19, dedicată companiilor mari, conform unui comunicat remis redacţiei.

"EximBank îşi canalizează toate eforturile spre identificarea celor mai potrivite soluţii financiare pentru companiile româneşti aflate în căutarea de facilităţi care să le ajute să depăşească blocajele impuse de pandemie. La fel ca şi clienţii noştri, am învăţat să ne adaptăm rapid şi ne aşteptăm ca, având şi exemplul unor acorduri precum cel încheiat cu Grup Serban Holding, şi alţi întreprinzători să se îndrepte către noi pentru a beneficia de cele mai bune pachete de finanţare care să le asigure resurse pentru activitatea curentă sau pentru dezvoltare", a spus Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank.

Interagroaliment SRL este liderul grupului de firme Grup Şerban Holding, cu activitate integrată în agricultură, comerţ cu cereale, plante oleaginoase şi leguminoase, creşterea păsărilor, panificaţie, patiserie - cofetărie, alimentaţie publică (lanţ propriu de magazine - Băcăniile Şerban), distribuţie şi transport. Activitatea companiei a fost afectată de declanşarea crizei sanitare care a determinat o diminuare a cererii pentru anumite produse, în special pentru domeniul HORECA, blocaje pe lanţul de aprovizionare, precum şi sincope în onorarea obligaţiilor de către parteneri. De asemenea, sistarea temporară a depunerii cererilor şi restanţele înregistrate în acordarea de subvenţii, dar şi prelungirea termenelor de plată din partea clienţilor au impactat predictibilitatea cash flow-ului companiei.

"Pandemia ne-a forţat să trecem printr-o perioadă plină de provocări, determinându-ne să căutăm în mod constant soluţii într-un mediu extrem de impredictibil, însă este îmbucurător faptul că, în ciuda tuturor dificultăţilor, toţi colegii şi partenerii noştri, s-au mobilizat să ieşim cu bine din această încercare. În acest context, este de apreciat sistemul de garanţii oferit de EximBank în numele şi contul statului care nouă ne-a facilitat accesul rapid la finanţările necesare pentru capital de lucru şi pentru investiţii, în parteneriat cu mai multe bănci comerciale. Este o resursă extraordinară pe care companiile româneşti ar trebui să o exploateze la maximum, mai ales că variabilele încă persistă în economie, programul oferindu-ne stabilitatea pentru a ne focusa pe deciziile strategice. În ceea ce ne priveşte, acum că ne-am asigurat componenta de capital de lucru, ne putem concentra pe implementarea planului de investiţii bugetat pentru acest an, de 7,5 milioane de euro, care vizează proiecte în irigaţii, capacităţi avicole şi spaţii de depozitare", a spus Ovidiu Bucătaru, director financiar, Grup Şerban Holding.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

07 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9262
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0800
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4941
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6770
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.7720

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro