EximBank finanţează cu 20 milioane de lei Pet Star Holding

G.U.
Bănci-Asigurări / 21 octombrie

EximBank finanţează cu 20 milioane de lei Pet Star Holding

EximBank a structurat un pachet financiar care asigură necesarul de capital de lucru companiei Pet Star Holding din Ialomiţa, cel mai mare producător de preforme PET (eprubete din plastic din care apoi sunt formate flacoanele PET) din România şi zona Balcanilor, ca volum de producţie şi varietate de formate, conform unui comunicat de presă. Societatea a beneficiat de un credit în valoare de 20 milioane de lei, acordat cu garanţie de stat emisă în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19, dedicată companiilor mari, care acoperă 90% din valoarea finanţării.

"Ne bucurăm că, prin facilităţile acordate, putem susţine activitatea unuia dintre cei mai importaţi producători români, acordul semnat cu această companie din elita business-ului fiind o reconfirmare a disponibilităţii şi capacităţii noastre de a propune soluţii financiare smart pentru toţi antreprenorii. Capitalul românesc are forţa de a crea companii puternice în regiune, iar EximBank le poate susţine continuând să-şi onoreze angajamentul de a furniza pachete de finanţare care să asigure mediului de afaceri resursele pentru activitatea curentă sau pentru dezvoltare, adaptate la realităţile economice", a spus Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank.

Potrivit comunicatului, perioada incertă generată de pandemia de coronavirus a avut efecte asupra activităţii Pet Star Holding, din cauza carantinării graniţelor anumitor ţări şi prin îngreunarea transporturilor internaţionale. Acestea au provocat întârzieri în aprovizionarea cu materii prime. Pentru a preîntâmpina întreruperea fluxului uzual de producţie al companiei, Pet Star a implementat rapid un plan anti-criză, reuşind astfel să-şi consolideze poziţia competitivă pe piaţă.

"Cred că pentru mulţi dintre noi această perioadă nu a fost deloc simplă. Deşi contextul pandemic ne-a forţat să trecem printr-o perioadă dificilă, situaţia în sine ne-a determinat să căutăm în mod constant soluţii într-un mediu extrem de impredictibil. Ne bucură faptul că strategia noastră de criză s-a dovedit a fi una eficientă şi, chiar dacă provocările vor continua să apară, cu siguranţă, suntem mai bine pregătiţi să identificăm soluţiile eficiente pentru business-ul nostru. Având şi acest parteneriat cu EximBank, care ne facilitează finanţarea activităţii curente, putem să ne concentrăm atenţia pe derularea investiţiilor pentru extinderea liniilor de producţie, prin integrarea pe verticală a business-ului cu includerea rPET-ului fabricat în cadrul Pet Star Recycling, cea mai tânără companie din grupul Pet Star. Toate acestea vor favoriza consolidarea poziţiei noastre pe piaţa pe care activăm, creându-ne totodată un avantaj competitiv în faţa unor eventuale noi provocări", a declarat Mirela Drăgoi, preşedintele executiv al Pet Star.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
GRAMPET GROUP
ALPHA BANK
ifep.ro
UNNPR
Hidroelectrica

Curs valutar BNR

07 Dec. 2021
Euro (EUR)Euro4.9485
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3946
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7550
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8231
Gram de aur (XAU)Gram de aur251.5919

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
croco.ro
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro