EximBank participă la redactarea Memorandumului Iniţial pentru aderarea ţării noastre la OCDE

G.D.
Companii / 21 septembrie

EximBank participă la redactarea Memorandumului Iniţial pentru aderarea ţării noastre la OCDE

EximBank participă la redactarea Memorandumului Iniţial pentru procesul de aderare al României la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), fiind singura instituţie financiară specializată, cu rol de promovare a exportului, în concordanţă cu standardele Acordului OCDE privind creditele la export care beneficiază de susţinere oficială, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, banca are o experienţă vastă în stabilirea poziţiilor tehnice comune la nivelul UE în ceea ce priveşte instrumentele financiare prin care guvernele pot contribui la dezvoltarea comerţului mondial, ceea ce permite o integrare rapidă a practicilor OCDE pentru dinamizarea susţinerii exportului şi armonizarea politicilor companiilor locale cu cerinţele organizaţiei.

"EximBank contribuie activ la realizarea unuia dintre cele mai importante obiective de ţară ale României - aderarea la OCDE, prin canalizarea expertizei pe care o are în privinţa integrării activităţii sale financiare la nivel internaţional, astfel încât mediul de afaceri local să fie cât mai pregătit pentru a acţiona conform standardelor care guvernează economiile dezvoltate ale lumii. Prezenţa României printre statele membre OCDE confirmă nivelul de creştere a economiei şi permite valorificarea unor viitoare oportunităţi semnificative de investiţii, iar portofoliul de instrumente financiare al Grupului EximBank ne poziţionează ca un partener valoros în cadrul acestui proces, atât din perspectivă guvernamentală, cât şi la nivelul dinamicii de afaceri a companiilor locale", a spus Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank.

Consiliul OCDE a adoptat la începutul acestui an decizia privind deschiderea discuţiilor de aderare cu România, care a primit astfel statutul de ţară candidată la aderare. La 10 iunie 2022, Consiliul OCDE a adoptat Foaia de parcurs pentru procesul de aderare a României la Organizaţie. În cadrul acestui proces, România urmează a fi evaluată de 26 comitete sectoriale, conform Principiilor-cheie pentru aderare, iar evaluările se vor desfăşura în paralel conform ritmului şi procedurilor stabilite de fiecare Comitet. În acest context, prioritatea autorităţilor pentru actuala perioadă constă în Redactarea Memorandumului Iniţial, document care solicită o implicare susţinută din partea tuturor instituţiilor cu responsabilităţi în procesul de aderare. În acest sens, Guvernul a aprobat săptămâna trecută Memorandumul pentru aprobarea cadrului activităţilor şi a structurii funcţionale de la nivelul Guvernului pentru procesul de aderare al României la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, se mai arată în comunicat.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9192
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6852
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9737
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6962
Gram de aur (XAU)Gram de aur268.5155

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro