EximBank susţine exporturile companiei DMT Marine Equipment

G.B
Bănci-Asigurări / 8 decembrie 2021

EximBank susţine exporturile companiei DMT Marine Equipment

EximBank şi compania DMT Marine Equipment, specializată în producţia de echipamente navale, au încheiat un acord pentru emiterea de scrisori de garanţie bancară în valoare de 1,5 milioane de euro ce vor fi utilizate cu preponderenţă în relaţia cu partenerii externi ai societăţii, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, DMT Marine Equipment, societate cu acţionariat majoritar olandez, deţine în România trei hale de producţie, în judeţul Galaţi, toate echipamentele fabricate aici fiind destinate exportului. Societatea produce vinciuri (vinciuri de remorcă, ancoră şi remorcă, ancoră şi manevră, utilitare, de stocare), echipamente de punte, soluţii pentru nave de pescuit sau de cercetare, echipamente pentru yachturi, staţii electrice şi hidraulice.

"Cred în producţia noastră din Europa şi în necesitatea de a fi independenţi în această parte a lumii. Pentru a ne asigura un avantaj competitiv trebuie să ne diversificăm permanent portofoliul de produse şi să facem investiţii strategice în producţie, echipamente tehnice şi inovare. Cred cu convingere că, prin efortul întregii noastre echipe, ar putea fi posibilă, într-un timp foarte scurt, dezvoltarea, proiectarea şi producţia proprie completă a celor mai complexe echipamente. Acest lucru, alături de suportul EximBank, ne va permite să ne extindem portofoliul de clienţi şi să ne consolidăm poziţia pe piaţa pe care activăm", a spus Piet Ter Schure, CEO DMT Marine Equipment.

DMT Marine Equipment are peste 200 de angajaţi şi a înregistrat în 2020 o cifră de afaceri de aproape 108 milioane de lei. Alături de România, compania activează şi în Rusia, Ucraina, China, Turcia, Olanda, având reprezentanţe şi în USA, Italia, Singapore, Belgia, Egipt, India, Australia, Brazilia, UAE. De la înfiinţare şi până în prezent, compania a echipat peste 2.700 de nave, poziţionându-se astfel printre furnizorii de top din lume.

EximBank este o instituţie specializată ce se implică activ în susţinerea şi promovarea mediului de afaceri românesc. Instrumentele sale financiare sunt dedicate exclusiv segmentului corporate şi pot fi accesate în condiţii avantajoase de orice tip de societate comercială, fie că este IMM sau companie mare, derulează tranzacţii internaţionale, ori se adresează pieţei interne.

Companiile au la dispoziţie şi un portofoliu competitiv de produse de trezorerie, cash management, trade finance şi factoring, ce întregesc oferta de finanţare şi garantare. Totodată, pentru că acţionează ca agent al statului pe piaţa de garanţii şi asigurări, EximBank este unul dintre instrumentele prin care fondurile publice, puse la dispoziţie de statul român, susţin dezvoltarea durabilă a economiei, se arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9184
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7383
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9890
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6933
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.3958

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro