Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

Exporturile de whisky scoţian au crescut cu peste 4% anul trecut în pofida tarifelor vamale americane

D.B.
Miscellanea /

Exporturile de whisky scoţian au crescut cu peste 4% anul trecut în pofida tarifelor vamale americane

Valoarea exporturilor de whisky scoţian a atins un nivel record anul trecut, graţie creşterii vânzărilor în ţări precum Taiwan şi India, ceea ce a ajutat la reducerea îngrijorărilor cu privire la efectele tarifelor vamale americane şi a incertitudinii provocate de Brexit, transmite Reuters.

Vânzările de whisky scoţian pe pieţele externe au crescut cu 4,4% în 2019, până la 4,9 miliarde de lire sterline (6,36 miliarde de dolari). Creşterea valorii exporturilor a fost însoţită de un avans de 2,4% al numărului de sticle de whisky de 70 cl exportate anul trecut, până la 1,31 miliarde unităţi.

SUA au rămas cea mai importantă destinaţie pentru whisky-ul scoţian, valoarea exporturilor crescând cu 2,8%, până la 1,07 miliarde de lire sterline, aceasta în pofida tarifelor vamale suplimentare introduse în luna octombrie de Washington. La finele anului trecut, SUA au decis să introducă tarife vamale suplimentare de 25% pentru o serie de produse europene, inclusiv pentru whisky-ul scoţian, ca represalii pentru subvenţiile ilegale acordate de UE producătorului de avioane Airbus.

Potrivit Scotch Whisky Association (SWA), introducerea tarifelor a dus la o diminuare a exporturilor de whisky scoţian spre SUA în ultimele trei luni din 2019, comparativ cu perioada similară din 2018. Numărul sticlelor de whisky de 70 cl livrate peste Atlantic în 2019 a scăzut cu 7%, până la 127 milioane, după un declin puternic în trimestrul patru.

"Tarifele îi afectează puternic pe producători, în special micile distilerii. Unii dintre ei se întreabă cum vor putea continua să exporte spre SUA şi dacă vor putea găsi pieţe alternative", a declarat preşedintele SWA, Karen Betts.

În schimb, anul trecut exporturile de whisky scoţian spre Taiwan au crescut cu 22% în ritm anual iar spre India au crescut cu 19,7%.

Pe ansamblu, valoarea exporturilor de whisky scoţian a crescut în peste 100 de pieţe (106), pe regiuni valoarea whisky-ului vândut în Asia şi Africa înregistrând o creştere de 9,8% respectiv 11,3%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie