Exporturile Germaniei, într-un declin cu mult peste aşteptări

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

Exporturile Germaniei, într-un declin cu mult peste aşteptări

Exporturile Germaniei au înregistrat o scădere peste aşteptări în luna februarie, pe fondul problemelor economice din zona euro, cel mai mare partener comercial al ţării.

Potrivit Biroului Federal de Statis­tică, livrările externe ale Gemaniei, ajustate sezonier şi la zilele lucrătoare, s-au redus cu 1,5% în februarie, faţă de ianuarie, când au crescut cu 1,3%. Economiştii anticipau un declin de numai 0,3% al exporturilor.

Datele oficiale arată că importurile germane au scăzut cu 3,8% în perioada menţionată.

Excedentul comercial al Germaniei a ajuns la 16,8 miliarde euro în februarie, de la 13,6 miliarde euro în ianuarie.

Economia Germaniei, cea mai mare din Europa, a revenit, probabil, pe creştere în primul trimestru al anului curent, după o scădere de 0,6% în ultimele trei luni ale anului trecut. Dar, noile turbulenţe financiare generate de rezultatul neconcludent al alegerilor din Italia şi de condiţiile pachetului de salvare din Cipru ar putea amâna redresarea uniunii monetare.

Livrările Germaniei către zona euro au scăzut cu 4,1% în februarie, în ritm anual, iar cele către întreaga Uniune Europeană - cu 3,4%. Exporturile germane către statele din afara UE s-au redus cu 1,9%.

Conform previziunilor lansate de Comisia Europeană în februarie, economia Germaniei - cea mai mare din Europa - va creşte cu 0,5% în 2013, estimarea fiind redusă faţă de cea lansată în noiembrie (+0,8%). Modificarea în sens negativ are la bază slăbirea cererii pentru exporturile Germaniei şi a investiţiilor în această ţară.

Autorităţile de la Bruxelles estimează că economia zonei euro va scădea cu 0,3% anul acesta, iar cea a întregii Uniuni Europene va creşte cu 0,1%.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Hidroelectrica
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS