FÃRÃ SÃ FIE AFECTATÃ SEMNIFICATIV DE PANDEMIA DE COVID-19Transilvania Construcţii raportează un profit în creştere cu 27%, pentru primul semestru

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 18 august 2020

Transilvania Construcţii raportează un profit în creştere cu 27%, pentru primul semestru

Transilvania Construcţii (COTR) a raportat, pentru primele şase luni ale acestui an, un profit net de aproape 5,48 milioane de lei, în creştere cu 27,3% faţă de cel din aceeaşi perioadă a anului trecut, în condiţiile în care veniturile din exploatare au urcat cu circa 9%, la 20,13 milioane de lei, se arată în raportul de ieri al companiei ce se ocupă în principal cu închirieri de imobliare, postat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Transilvania Construcţii menţionează că, până la dată aprobării situaţiilor financiare pentru primele şase luni ale anului, activitatea curentă a societăţii nu a fost afectată semnificativ. 

"Deşi au existat o serie de cereri din partea chiriaşilor de amânare de plăţi sau reduceri de chirie, aceste solicitări au avut doar un efect marginal asupra cash-flow-ului. Nu s-au înregistrat întreruperi de contracte încheiate cu clienţii importanţi", se arată în raportul emitentului.

Totuşi, în vederea gestionării riscurilor financiare generate de pandemie, Transilvania Construcţii a încheiat o serie de acorduri cu chiriaşii, prin care au fost acordate amânări la plată sau reduceri de chirie, pe anumite perioade determinate.

De asemenea, în ceea ce priveşte managementul trezoreriei, societatea a încheiat acorduri cu finanţatorul, prin care s-au obţinut perioade de graţie la plata principalului, se menţionează în raport.

În plus, s-au amânat o serie de investiţii , programate pentru anul 2020 şi care nu demarasera la debutul pandemiei.

La finele primelor şase luni ale anului, cheltuielile totale din exploatare s-au ridicat la aproape 10,93 milioane lei, cu 3,6% peste cele de la finele primelor şase luni din 2019, cele mai importante fiind cheltuielile cu amortizarea şi deprecierea, care s-au cifrat la circa 4,18 milioane de lei, în creştere cu 7,3%, pentru aceeaşi perioadă de raportare.

În aceste condiţii, profitul operaţional s-a ridicat la 9,2 milioane lei, cu 16,2% peste cel din primele şase luni ale lui 2019, rezultat ce a fost erodat de o pierdere financiară de 2,92 milioane lei.

La data de 30 iunie 2020, Transilvania Construcţii avea active totale de 256,39 milioane de lei, cu 2,6% peste cele de la finalul anului trecut, în timp ce datoriile totale erau de 158,16 milioane de lei, în creştere cu 5,8% faţă de cele de la 31 decembrie 2019, cele pe termen lung fiind de 130,76 milioane de lei.

Transilvania Construcţii se află într-un proces de retragere de la Bursa de Valori Bucureşti în urma votului acţionarilor din data de 22 iunie, iar compania estimează că operaţiunea va fi încheiată complet până la sfârşitul acestui an.

Societatea este controlată de Andrei Iancu Timofte şi Mircea Timofte, care la data de 30 iunie 2020 deţineau împreună 94,8% din emitent.

Faţă de ultimul preţ de tranzacţionare a acţiunii COTR din data de 12 august, de 148 de lei, valoarea de piaţă a Transilvania Construcţii la BVB era de 118,36 milioane lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
GRAMPET GROUP
ALPHA BANK
ifep.ro
UNNPR
Hidroelectrica

Curs valutar BNR

06 Dec. 2021
Euro (EUR)Euro4.9483
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3786
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7500
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8051
Gram de aur (XAU)Gram de aur250.8945

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro