Fabrica de sârmă Dan Steel Group din Beclean, în procedură de faliment, caută investitori

A.F.
Miscellanea / 21 aprilie

Fabrica de sârmă Dan Steel Group din Beclean, în procedură de faliment, caută investitori

Fabrica de sârmă Dan Steel Group Beclean, aflată în procedură de faliment de la începutul anului, urmează să fie scoasă la licitaţie cu un preţ de pornire de 25,9 milioane de euro plus TVA. CITR Filiala Cluj împreună cu Prime Insolv Practice, în calitate de lichidatori judiciari, organizează licitaţia în data de 28 aprilie 2023, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Ne propunem să atragem potenţiali investitori care să readucă la viaţă această fabrică cu o istorie de peste 30 de ani, care a fost unul dintre principalii angajatori ai oraşului Beclean şi totodată o importantă companie în industria metalurgiei din România. Proprietatea are toate utilităţile necesare şi acces la calea ferată din incintă, fiind potrivită pentru diferite activităţi de producţie. Pe lângă acestea, pe terenurile excedentare pot fi dezvoltate proiecte fotovoltaice. Valorificarea fabricii şi implicit repornirea activităţii de producţie va avea un impact pozitiv asupra zonei, oferind noi locuri de muncă", a precizat Mariana Boiciuc, Senior Partner, CITR Filiala Cluj, în comunicat.

Fabrica de vânzare se află pe strada Valea Viilor nr. 3, în localitatea Beclean, judeţul Bistriţa-Năsăud, activul fiind compus din teren de peste 40 de hectare, construcţii cu o suprafaţă totală utilă de 75.460 de metri pătraţi şi echipamentele aferente. Proprietatea este delimitată de strada Valea Viilor şi calea ferată la nord, la vest de strada Valea Viilor, iar la sud şi est de terenuri libere.

Înfiinţată în 1991, societatea Dan Steel Group Beclean SA a avut ca principal obiect de activitate producţia de metale feroase, sub forme primare şi de feroaliaje (cuie, sârmă zincată, sârmă împletită, plasă sudată, panouri etc), destinate atât pieţei interne, cât şi celei externe (Ungaria, Polonia, Serbia, Cehia, Slovacia). Produsele fabricate de societate au fost destinate în special sectorului construcţiilor şi al agriculturii, precum şi altor ramuri ale industriei, care realizau bunuri de larg consum. Declinul cifrei de afaceri a început în anul 2017 când diminuarea volumului de business a condus la reducerea capitalului de lucru precum şi la creşterea semnificativă a gradului de îndatorare. Nu în ultimul rând, măsurile impuse în anul 2018 de Comisia Europeană asupra importurilor unor categorii de produse aparţinând industriei siderurgice a obligat Dan Steel Group Beclean SA să îşi asigure materia primă din cadrul UE, în condiţii contractuale mult mai oneroase pentru aceasta, şi cu plata în avans, ceea ce a creat o presiune suplimentară asupra situaţiei financiare a companiei Problemele au continuat şi în ultimii ani când industria prelucrătoare a fost foarte afectată în ultimii ani pe fondul creşterii preţului energiei şi al carburanţilor, de îngreunarea lanţurilor de aprovizionare, de diminuarea comenzilor şi de creşterea costurilor de finanţare. Compania a acumulat datorii de peste 35 milioane euro, informează comunicatul.

Industria prelucrătoare alături de comerţ si construcţiile au fost cele mai afectate domenii în 2022, iar companiile din aceste domenii reprezintă peste 60% din numărul total al firmelor intrate în insolvenţă în 2022, arată studiile CITR.

Din vara anului 2022 companiile pot beneficia de mecanisme noi de restructurare care le pot sprijini să îşi revină încă de la primele semne de dificultate: acordul de restructurare şi concordatul preventiv. În cadrul acestor proceduri companiile au libertate de negociere cu creditorii şi de suspendarea executărilor silite, iar în acelaşi timp, creditorii companiilor pot beneficia de un grad mai mare de recuperare a creanţelor, conform comunicatului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Energia în priză
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Apanova
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

29 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6864
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1446
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7433
Gram de aur (XAU)Gram de aur282.2442

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb