Facebook a înregistrat lunar 2,6 miliarde de utilizatori în primul trimestru al anului 2020

C.B.
Miscellanea / 30 aprilie 2020

Facebook a înregistrat lunar 2,6 miliarde de utilizatori în primul trimestru al anului 2020

Facebook a înregistrat lunar 2,6 miliarde de utilizatori în primul trimestru al anului 2020, dar şi o "reducere semnificativă în cererea pentru publicitate", care s-a stabilizat în prima parte a lunii aprilie.

Gigantul social media a raportat o creştere a venitului de 18% pentru primul trimestru, la 17,74 miliarde de dolari, şi un câştig net de 4,9 miliarde de dolari.

Compania a spus că numărul utilizatorilor activi lunar ai Facebook a crescut cu 10%, la 2,6 miliarde, la nivel global. O creştere de aproximativ 100 de milioane în trimestru.

"Ne aşteptăm să pierdem ceva din această creştere când vor fi relaxate restricţiile", a transmis compania, citează Variety.

După ce în luna martie a fost semnalată o scădere abruptă a veniturilor din publicitate, "am observat semne de stabilizare în primele trei săptămâni ale lunii aprilie, când veniturile din publicitate au fost aproape la fel cu cele din aceeaşi perioadă a anului trecut".

Facebook nu a comunicat previziunile referitoare la venituri pentru trimestrul al doilea al anului sau pentru întreg anul. "Afacerea noastră a fost afectată de pandemia de Covid-19 şi, ca toate companiile, ne confruntăm cu o perioadă de incertitudine fără precedent".

Mark Zuckerberg, cofondator şi CEO al companiei, a transmis: "Munca noastră a fost mereu pentru a vă ajuta să fiţi conectaţi cu oamenii la care ţineţi. Când oamenii se bazează pe serviciile noastre mai mult ca oricând, ne concentrăm ca ei să fie în siguranţă, informaţi şi conectaţi".

Numărul utilizatorilor de Facebook activi într-o zi a fost în medie de 1,73 de miliarde, în luna martie, cu 11% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Numărul utilizatorilor activi lunar pe platformele Facebook, Instagram şi WhatsApp a crescut, de asemenea, cu 11%, la 2,99 de miliarde, la finalul lunii martie.

Recent, Facebook a anunţat că a oferit peste 300 de milioane de dolari în scop caritabil, inclusiv 100 de milioane de dolari în granturi şi credite pentru afaceri mici şi 100 de milioane de dolari pentru organizaţii media.

În 2020, Facebook - care la finalul primului trimetru a raportat 48.268 de salariaţi - urmăreşte să angajeze cel puţin 10.000 de oameni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

22 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0034
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5255
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.5807

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro