Conferinţa BURSA “Energia în priză”Conferinţa BURSA “Energia în priză”

Facebook, acuzat de cenzură de guvernul Ungariei

Ziarul BURSA #Internaţional /

Guvernul ungar a găsit un nou inamic public, de data aceasta o reţea de socializare. Puterea de la Budapesta acuză Facebook de "cenzură", după ce un grup de presă apropiat puterii s-a plâns că nu mai poate difuza publicitate pe reţeaua de socializare.

"Ceea ce s-a petrecut este inacceptabil", a declarat Gergely Gulyas, mâna dreaptă a premierului Vikor Orban. "Dorim ca libertatea de exprimare să prevaleze la Facebook, şi nu cenzura observată în ultimul timp", a mai spus acesta. Grupul de presă Mediaworks, care deţine controlul asupra unui număr de aproximativ 90 de titluri regionale şi naţionale în întreaga ţară, a anunţat că toate conturile sale publicitare la Facebook au fost închise de către Facebook, informează News.ro. Demersul nostru oficial în vederea cunoaşterii motivului aces-tei blocări a rămas fără răspuns", a anunţat Mediaworks într-un comunicat, apreciind că "este clar că decizia grupului american a fost motivată de raţiuni politice şi ideologice". Mediaworks se află în sfera de interes a oligarhului Lörinc Meszaros, un apropiat al lui Viktor Orban, al cărui grup de presă îi apără politica. O depreciere a pluralităţii presei în Ungaria, de la revenirea lui Viktor Orban la putere, în 2010, este evocată cu regularitate de către ONG-uri şi Parlamentul European (PE).

Această evoluţie a fost simbolizată în 2016 prin închidetrea de către Mediaworks a principalului coidian de opoziţie, Nepszabadsag.

Ungaria a căzut pe locul 87 în clasamentul libertăţii presei întocmit de către Reporters sans frontieres, penultimul în Uniunea Europeană (UE), înaintea Bulgariei. Acuzaţiile Guvernului ungar reprezintă un ecou al celor ale Casei Albe, care i-a îndemnat pe utilizatorii de Internet să prezinte orice "cenzură" la care ar fi supuşi de Facebook, YouTube sau Twitter.

Reţele de socializare ca Facebook - acuzate cu regularitate de faptul că sunt folosite ca vectori de ştiri false şi ca instrumente în scopul manipulării politice - încearcă de mai multe luni să filtreze anumite conţinuturi.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
CCIR
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS