Abonament gratuit

Faliment pentru o federaţie sportivă

Ziarul BURSA #Sport /

Pandemia care bântuie globul demonstrează cât de fragilă este şi industria sportului, una care rula în mod obişnuit sute de miliarde de dolari anual.

Federaţia americană de rugby, confruntată cu "constrângeri financiare insurmontabile" de la încheierea competiţiilor naţionale, ca urmare a pandemiei de coronavirus, şi-a declarat falimentul. Plasându-se sub protecţia capitolului 11 din Legea americană a falimentului, USA Rugby sper să se reorganizeze şi să îşi restructureze datoria: "Provocările financiare existente au fost accentuate de impactul pandemiei de Covid-19 asupra activităţilor legate de rugby".

Federaţia a oprit toate competiţiile sale naţionale începând din 20 martie, aflându-se de atunci fără venituri şi obligată să acopere un deficit financiar.

Dosarul plasării în faliment cuprinde un plan de sprijin financiar, aprobat de comitetul executiv al instanţei conducătoare la nivel mondial, World Rugby. Scopul este de a permite Federaţiei americane să se reorganizeze, împreună cu alţi creditori, pentru a stabili un posibil plan de restructurare.

"Această organizaţie trece prin cea mai dificilă perioadă a existenţei sale. Niciuna dintre deciziile noastre nu a fost luată uşor", a declarat Barbara O'Brien, preşedinta USA Rugby. Aceasta a precizat că selecţionatele naţionale, masculină şi feminină, de rugby în XV şi VII, vor continua să participe la competiţiile la care sunt înscrise, atunci când competiţiile vor fi reluate.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS