FALIMENTUL THOMAS COOK:Cele 555 de agenţii vor fi cumpărate de o companie rivală

D.I.
Companii /

Cele 555 de agenţii vor fi cumpărate de o companie rivală

Toate cele 555 de agenţiei de turism Thomas Cook, intrată în faliment în luna septembrie, vor putea fi cumpărate de agenţia independentă de turism Hays Travel.

Această achiziţie ar putea salva 2.500 de locuri de muncă, potrivit BBC. Hays, cu sediul în oraşul britanic Sunderland, ar avea în plan redeschiderea rapidă agenţiilor, sub propriul brand.

Hays a oferit deja locuri de muncă pentru 600 dintre angajaţii Thomas Cook şi are în plan să mai facă angajări, pe fondul unei extinderi rapide. Această achiziţie este una foarte importantă pentru Hays, în contextul în care agenţia are, în prezent, circa 190 de unităţi în Marea Britanie.

Agenţia are circa 1900 de angajaţi, iar anul trecut a înregistrat vânzări de 379 milioane lire sterline (422 milioane euro) şi un profit de 10 milioane lire sterline (11,1 milioane euro).

Aproximativ 600.000 de turişti au rămas blocaţi, la finalul lunii septembrie, în urma falimentului Thomas Cook, cel mai vechi operator de călătorii din lume, care a dus la declanşarea celei mai mari operaţiuni de repatriere pe timp de pace din istoria Marii Britanii.

Unii analişti au atras atenţia că Thomas Cook a avut dificultăţi de adaptare la schimbările pieţei, parţial din cauza unor datorii de 2,1 miliarde de dolari, acumulate printr-o serie de tranzacţii nereuşite. Compania a fost nevoită să vândă trei milioane de vacanţe pe an numai pentru a acoperi plata dobânzilor.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Cotnari
Gala 'Women in Economy 2020'
Benihana
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS