Abonament gratuit

Fed a majorat din nou dobânda de referinţă

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Fed a majorat din nou dobânda de referinţă

Federal Reserve (Fed - banca centrală a SUA) a majorat, în reuniunea de politică monetară din 25-26 septembrie, dobânda de referinţă, ca să evite supraîncălzirea celei mai mari economii a lumii.

Măsura, anticipată de analişti, este a treia majorare din acest an, respectiv a opta de când Fed a început să-şi normalizeze politica monetară, în decembrie 2015.

Miercuri, Fed a cres­cut dobânda de referinţă cu un sfert de punct procentual, la un interval cuprins între 2% şi 2,25%. Do­bânda-cheie din SUA nu a mai fost la acest nivel din aprilie 2008.

La finalul reuniunii comitetului de politică monetară al Fed, banca centrală americană a informat că intenţionea­ză să majoreze încă o dată costul creditului în 2018 şi de trei ori în 2019.

"Economia noastră este solidă. Creşterea are un ritm susţinut. Şomajul este scăzut, salariile cresc, iar inflaţia este redusă şi stabilă", a declarat, după reuniune, preşedintele Fed, Jerome Powell.

Oficialul Fed a minimalizat efectele războiului comercial dintre SUA şi China, menţionând că banca centrală nu a observat deocamdată un impact asupra consumatorilor, însă a avertizat că acesta ar putea genera creşterea preţurilor.

Tot la reuniunea recentă de politică monetară, Fed şi-a revizuit în sens pozitiv prognozele de creştere economică pentru anul curent. Fed mizează pe o expansiune a Produsului Intern Brut al SUA de 3,1% în 2018, faţă de un avans de 2,8%, cât estima în luna iunie. În schimb, prognoza de inflaţie pentru acest an a rămas neschimbată, la 2,1%.

În 2019, ritmul de creştere a economiei SUA este estimat la 2,5%, conform Fed, care preconiza anterior un avans de 2,4%, în timp ce inflaţia ar urma să atingă 2%.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Incercare disperată de a crea muniție pentru următoarea criză. Acest mecanism

    fraudulos de a crea bani din nimic (quntitativ easing) se datorează tehnologiei actuale .Biți se pot emite la infinit dar rabdarea oamenilor are o limită.

    Sa va fereasca sfinții cand oamenii vor vrea sa aibă in mână rodul muncii lor nu pe o bucată de plastic. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie