Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

FEDERAŢIA PATRONALĂ DE PETROL ŞI GAZE:"Creşterile de preţuri anunţate de unii distribuitori la furnizarea de gaze nu au un fundament economic real"

R.R.
Ziarul BURSA #Companii /

"Creşterile de preţuri anunţate de unii distribuitori la furnizarea de gaze nu au un fundament economic real"

Daniel Apostol, FPPG: "Solicităm autorităţilor publice stabilitate şi predictibilitate legislativă care să înlăture factorii ce pot crea distorsiuni în piaţă" 

Federaţia Patronală de Petrol şi Gaze (FPPG) atrage atenţia opiniei publice că, în condiţiile de piaţă actuale şi fără distorsiuni de natură politico-administrativă, creşterile de preţuri anunţate de unii distribuitori la furnizarea de gaze naturale nu au un fundament economic real.

Potrivit unui comunicat transmis, ieri, de FPPG, în acest moment, evoluţiile de pe piaţa internaţională cât şi de pe platformele de tranzacţionare interne indică un trend descrescător al preţurilor la gaze, iar vremea favorabilă şi optimismul legat de previziunile de liberalizare a pieţei au condus în mod evident la o îmbunătăţire a preţurilor pe toate pieţele.

În acest context, Daniel Apostol, directorul de Relaţii Externe al FPPG, a declarat citat în comunicat: "România dispune de rezerve îndestulătoare de gaze naturale acumulate în depozite, precum şi de resurse naturale aflate în exploatare, dar şi o interconectare din ce în ce mai ridicată cu diverse pieţe pentru a asigura un echilibru sănătos între cerere - ofertă. Ţinând cont de aceste elemente, nu există un motiv real pentru o inflaţie semnificativă odată cu liberalizarea pieţei. Solicităm autorităţilor publice stabilitate şi predictibilitate legislativă care să înlăture factorii care pot crea distorsiuni în piaţă".

Conform datelor furnizate de Bursa Română de Mărfuri - membru FPPG - preţul mediu ponderat al gazelor naturale la nivelul lunii ianuarie 2020 tranzacţionate pe termen mediu şi lung a fost de 78,71 lei/MWh, iar pe platforma SPOT (termen scurt) a fost de 70,81 lei/MWh, în timp ce în perioada 01.02.2020 - 10.02.2020 pe platforma SPOT s-a inregistrat un preţ mediu ponderat de 65,27 lei/MWh.

Companiile membre ale FPPG îşi manifestă încrederea că liberalizarea pieţei, începând cu iulie 2020, va aduce beneficii reale atât consumatorilor casnici cât şi clienţilor industriali, au mai arătat reprezentanţii Federaţiei în comunicatul citat.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS