Federaţia "Solidaritatea Sanitară" anunţă suspendarea conflictului colectiv de muncă

A.C.
Jurnal de criză / 14 iulie 2023

Federaţia "Solidaritatea Sanitară" anunţă suspendarea conflictului colectiv de muncă

Federaţia "Solidaritatea Sanitară" anunţă vineri că suspendă conflictul colectiv de muncă şi acordă Guvernului termene stricte pentru onorarea obligaţiilor asumate. Conflictul colectiv de muncă va fi redeschis în situaţiile în care Guvernul României nu-şi îndeplineşte obligaţiile asumate, precizează federaţia.

"Având în vedere angajamentele asumate de Primul-ministru, Marcel Ciolacu, în numele Guvernul României, la negocierea din data de 12.07.2023 desfăşurată cu reprezentanţii Federaţiei "Solidaritatea Sanitară", Consiliul de Coordonare al federaţiei, întrunit joi, 13.07.2023, în şedinţă extraordinară, a decis suspendarea conflictului colectiv de muncă", afirmă Federaţia într-un comunicat oficial.

Potrivit sindicatului, conflictul colectiv de muncă va fi redeschis în situaţiile în care Guvernul României nu-şi îndeplineşte următoarele obligaţii asumate: finalizarea negocierii contractului colectiv de muncă la nivel de sector de negociere Sănătate, cu includerea propunerilor Federaţiei "Solidaritatea Sanitară" deja stabilite, încheierea şi înregistrarea acestuia în termen de două săptămâni, finalizarea acordului cu Guvernul României cu punctele propuse şi cele convenite, incluzând atât modificarea şi completarea OUG nr. 63/2023 cât şi punctele adiţionale, până la sfârşitul lunii iulie 2023, transpunerea modificărilor şi completărilor la OUG nr. 63/2023 astfel încât acestea să fie aplicabile la termenul deja prevăzut în acest act normativ., finalizarea proiectului legii salarizării, partea privitoare la Sănătate, incluzând ierarhia, principiile şi regulile existente în forma iniţială a proiectului negociat cu Ministerul Sănătăţii, până la sfârşitul lunii august 2023, stabilirea termenelor clare, convenite împreună, de aplicarea a noii legi a salarizării pentru angajaţii din Sănătate până la sfârşitul luni septembrie.

"Suspendarea conflictului colectiv de muncă este condiţionată de continuarea negocierilor pentru finalizarea punctelor amintite, la termenele stabilite. Suspendarea conflictului colectiv de muncă nu este o "demobilizare", ci doar o retragere temporară în "cazarmă", acţiunile putând fi reluate rapid şi cu mai mare amploare în caz de nevoie. Atenţionăm guvernanţii că neonorarea acestor obligaţii la termenele amintite va determina reluarea conflictului colectiv de muncă. Suspendarea conflictului colectiv de muncă implică şi suspendarea programului anunţat privind declanşarea grevei de avertisment şi a grevei generale, acesta urmând să fie reprogramat în momentul reluării conflictului colectiv de muncă", se mai arată în comunicat. 

Federaţia "Solidaritatea Sanitară"  mai precizează că suspendarea conflictului colectiv de muncă determină suspendarea celor două forme complementare de protest, respectiv Demisia medicilor din contractele individuale de muncă aferente gărzilor suplimentare şi Protestul angajaţilor din Sănătate care asigură continuitatea serviciilor medicale/funcţionării unităţii, acestea ar urma să fie reluate automat în caz de redeschidere a conflictului colectiv de muncă.

"Suspendarea conflictului colectiv de muncă implică însă continuarea şi accentuarea acţiunilor de informare a angajaţilor din sănătate în privinţa situaţiei existente şi mai ales a proiectului legii salarizării, aceasta devenind cea mai importantă acţiune din această perioadă", arată sindicatul. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
digi.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6464
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2078
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8855
Gram de aur (XAU)Gram de aur346.6329

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb