FEI şi BT Mic, un nou angajament de garantare InvestEU pentru facilitarea accesului la finanţare a 10.000 de afaceri mici

F.D.
Bănci-Asigurări / 20 februarie

FEI şi BT Mic, un nou angajament de garantare InvestEU pentru facilitarea accesului la finanţare a 10.000 de afaceri mici

Produsul InvestEU de garantare a microfinanţării şi investiţiilor sociale şi de dezvoltare a competenţelor oferă acces la finanţare pentru 10.000 de microîntreprinderi din diverse sectoare, inclusiv agricultură, conform unui comunicat de presă al băncii.

Fondul European de Investiţii (FEI) şi BT Microfinanţare IFN (BT Mic) au semnat un angajament pentru majorarea garanţiei InvestEU care acoperă un portofoliu suplimentar de credite de până la 714 milioane de lei pentru 10.000 de afaceri mici.

Obiectivul majorării garanţiei este continuarea creşterii accesului la finanţare pentru afacerile mici din toate domeniile de activitate, în special pentru cele cu o cifră de afaceri anuală mai mică de 1 milion de lei.

Acordul iniţial cu BT Mic a fost semnat în septembrie 2022 şi a fost primul angajament InvestEU din România, având ca obiectiv susţinerea finanţării unui portofoliu de 500 de milioane de lei şi 7.500 de microîntreprinderi. Acesta a fost implementat cu succes pentru peste 5.000 de antreprenori, BT Mic fiind primul creditor pentru 75% din aceştia, ceea ce arată focusul companiei pe incluziunea financiară. Peste 20% dintre microîntreprinderile finanţate sunt firme nou înfiinţate, cu mai puţin de 12 luni de activitate.

Marjut Falkstedt, director executiv FEI, declară: "Instrumentele europene de microfinanţare sunt eficiente în ceea ce priveşte îmbunătăţirea accesului la resurse financiare pentru acei actori economici care au cea mai mare nevoie. Din acest motiv, FEI reînnoieşte colaborarea cu BT Mic prin intermediul InvestEU. Parteneriatul nostru urmăreşte consolidarea capacităţii de a servi sectorul microîntreprinderilor din România."

Cristina Sindile, director general BT Mic, afirmă: "Dublarea valorii angajamentului de garantare InvestEU la doar un an şi jumătate de la semnarea contractului iniţial ne arată atât nevoia crescută de susţinere a afacerilor mici, cât şi determinarea noastră de a finanţa responsabil aceste business-uri. Drept urmare, împreună cu FEI vom facilita accesul la finanţare pentru încă 10.000 de antreprenori."

hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
aopjnr.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9714
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6645
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1091
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8281
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.6861

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb