Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Fiat Chrysler şi Peugeot Citroen, în negocieri de fuziune

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Fiat Chrysler şi Peugeot Citroen, în negocieri de fuziune

Producătorul auto italo-american Fiat Chrysler Automobiles NV (FCA) şi rivalul francez PSA Peugeot Citroen au confirmat, ieri, că derulează negocieri pentru o potenţială fuziune care ar da naştere unui gigant cu o valoare de 50 de miliarde de dolari.

"Există discuţii în derulare, menite să creeze unul dintre cele mai mari grupuri auto din lume", a anunţat Fiat Chrysler, fără să ofere detalii suplimentare.

La rândul său, PSA a confirmat dis­cuţiile în derulare, "menite să creeze unul dintre liderii mondiali din sectorul auto".

Anunţul celor două companii a venit după ce, marţi, publicaţia Wall Street Journal (WSJ) a scris că Fiat Chrysler negociază cu PSA o potenţială fuziune care ar crea al patrulea producător auto mondial după vânzări, cu o capitalizare bursieră de 50 de miliarde de dolari. Acordul ar putea fi sub forma unei tranzacţii finanţate exclusiv prin schimb de acţiuni, susţine WSJ citând surse anonime.

Consiliul de supraveghere al PSA urma să se întâlnească ieri ca să dis­cute pe marginea potenţialei afaceri, conform surselor citate de presă.

Conform WSJ, entitatea combinată va fi condusă de directorul general al PSA, Carlos Tavares, în timp ce preşedintele FCA, John Elkann, va avea aceeaşi funcţie la noua companie.

Analiştii consideră că discuţiile dintre cei doi producători de maşini reprezintă o încercare a grupului francez de a exploata eşuarea fuziunii dintre FCA şi rivala franceză Renault.

PSA şi FCA au mai purtat anul acesta negocieri, înainte ca Fiat Chrysler să propună o fuziune de 35 de miliarde de euro cu Renault. În aceste condiţii, investitorii au speculat de câteva luni că Fiat Chrysler este în căutarea unui partener de fuziune.

Fiat Chrysler şi PSA au deja un parteneriat pe segmentul vehiculelor comerciale.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS