Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

FIEKR a aprobat două noi proiecte cu o valoare totală de circa 43 milioane de dolari

C.B.
Miscellanea /

FIEKR a aprobat două noi proiecte cu o valoare totală de circa 43 milioane de dolari

Fondul de Investiţii în Energie Kazah-Român (FIEKR) a aprobat recent două noi proiecte de investiţii în sectorul energetic din România, cu o valoare totală de circa 43 milioane USD. Aceste proiecte vor crea sinergii cu procesele de producţie ale rafinăriei Petromidia Năvodari (parte a companiei Rompetrol Rafinare) şi valoare economică adăugată pentru ambele companii, conform unui comunicat remis Redacţiei noastre.

Iskander Abdibaitov, Preşedintele Comitetului Director al Fondului de Investiţii în Energie Kazah-Român, a declarat: " Fondul de Investiţii în Energie Kazah-Român îşi continuă planul investiţional pentru dezvoltarea de proiecte energetice, care vor crea noi locuri de muncă, contribuţii la buget, aport de tehnologie "state of the art", dar şi cu un impact în susţinerea economiei locale (servicii, produse, etc). În acelaşi timp, noile proiecte vor asigura şi un randament de circa 11% pentru cei doi acţionari ai Fondului - KMG International şi Societatea de Administrare a Participaţiilor în Energie."

Primul proiect vizează construcţia unei instalaţii de deparafinare pe platforma Petromidia, care va permite rafinăriei o importantă îmbunătăţire a procesului de obţinere a carburanţilor diesel pe perioada de iarnă. De asemenea, integrarea noii instalaţii în fluxul tehnologic al rafinăriei va permite şi o creştere a producţiei de combustibil special pentru aviaţie, dar şi o consolidare a securităţii energetice pe plan local.

Al doilea proiect major aprobat de FIEKR vizează finanţarea proiectului de majorare cu peste 30% a producţiei de polimeri în cadrul diviziei de petrochimie a rafinăriei Petromidia, unicul producător de profil din România.

Proiectul de consolidare şi creşterea a producţiei de polimeri urmăreşte conversia instalaţiei de polietilene de înaltă densitate (HDPE) într-o instalaţie de polipropilenă (PP). Astfel, capacitatea anuală de producţie PP se va majora de la 90.000 tone în prezent la 120.000 tone din 2022.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS