Abonament gratuit

FIFA somează Iranul să permită femeilor să intre pe stadioane

Ziarul BURSA #Sport /

Federaţia internaţională de fotbal trebuie să fixeze Iranului un termen limită pentru aprobarea prezenţei femeilor la meciurile de fotbal pe stadioane.

Conform unui raport al Comisiei pentru drepturile omului, interdicţia Iranului pentru femei să asiste la meciurile de fotbal violează Codul de etică al FIFA, care "interzice în mod specific discriminarea, inclusiv cea pe bază de sex''. Femeile şi adolescentele iraniene nu au voie să asiste la nicio competiţie masculină în ultimii 39 ani, de la succesul revoluţiei Islamice, şi nu au avut acces la meciurile din prima ligă începând cu 1981.

Agenţiile de presă iraniene au relatat însă în această lună că un anumit număr de femei au primit aprobarea de a urmări finala Ligii Campionilor Asiei dintre Persepolis şi Kashima Antlers, disputată pe stadionul Azadi din Teheran. În timpul Cupei Mondiale 2018 din Rusia, femeile au primit permisiunea de a urmări pe două ecrane gigant, instalate pe stadionul Azadi, două din meciurile Iranului disputate în faza grupelor.

Comisia FIFA, formată din opt experţi independenţi din cadrul ONU, sindicatelor şi sponsorilor FIFA, a descris ca pozitive aceste excepţii, dar ele nu au pus capăt interdicţiei. FIFA trebuie să impună explicit un termen limită pentru ca Iranul să se alinieze cerinţelor sale privind drepturile omului şi în cazul nerespectării acestui termen să impună sancţiuni, a solicitat Comisia pentru drepturile omului din cadrul forului internaţional.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa Antreprenoriat fără gen
DTLAWYERS
Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Pactul pentru muncă
Livestreaming Teatrul Naţional
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS