Filip & Company a asistat un sindicat de bănci în una dintre cele mai mari finanţări pentru investiţii verzi din România

G.U.
Bănci-Asigurări / 3 mai

Alexandra Manciulea, partener Filip & Company

Alexandra Manciulea, partener Filip & Company

Casa de avocatură Filip & Company a asistat alături de Linklaters LLP sindicatul de bănci în finanţarea în valoare de 127 de milioane de euro acordată companiei Green Group, cel mai mare grup integrat de reciclare a deşeurilor din Europa Centrală, se arată într-un comunicat de presă.

În cadrul acestei finanţări UniCredit Bank şi Raiffeisen Bank au acţionat în calitate de Coordonatori, Bookrunners, Aranjori Principali Mandatati şi Bănci Finanţatoare, iar Banca Comercială Română, ING Bank şi OTP Bank România SA, în calitate de Aranjori Principali Mandatati şi Bănci Finanţatoare. Coordonatorii de Sustenabilitate pentru această tranzacţie au fost ING Bank şi Raiffeisen Bank, în timp ce Banca Comercială Română a fost Agent de Facilitate şi Agent de Garanţii.

Echipa Filip & Company a fost lead counsel în acest proces şi a coordonat echipele de avocaţi din mai multe jurisdicţii europene, inclusiv Slovacia şi Lituania, notează sursa citată.

"În ultimii ani atenţia acordată finanţărilor durabile a crescut rapid în contextul importanţei pe care investitorii o atribuie tranziţiei către o economie cu mai puţine emisii de carbon, care exploatează resursele mai eficient şi care este astfel mai durabilă, iar finanţările care ţin cont de criteriile de sustenabilitate joacă un rol cheie în atingerea acestor obiective. Ne bucurăm că am avut ocazia să fim alături de băncile din sindicat în acordarea acestei finanţări, care va ajuta cu siguranţă la consolidarea infrastructurii de reciclare a deşeurilor din regiune," a declarat Alexandra Manciulea, partener Filip & Company.

Conform comunicatului, echipa Filip & Company a fost coordonată de Alexandra Manciulea şi le-a inclus în roluri cheie pe Rebecca Marina (senior associate) şi Camelia Ianţuc (senior associate), Andreea Dinu (associate), şi Ioana Roman (partener), care a coordonat echipa de real estate implicată în dosar.

Filip & Company are unele dintre cele mai dinamice şi experimentate practici de Banking şi servicii financiare, fiind clasată în primul eşalon de către prestigioasa publicaţie Legal 500. Echipa include specialişti cu o experienţă bogată şi de succes în tranzacţii complexe în domeniul pieţelor financiare, dobândită atât în tranzacţii interne cât şi internaţionale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

16 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.8831
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0705
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7936
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.0848

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro