ICT

FINANCE, LJUBLJANA:"OTP Bank" a oferit 300 milioane euro pentru a doua bancă majoră din Slovenia

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 01 octombrie 2014

"OTP Bank" a oferit 300 milioane euro pentru a doua bancă majoră din Slovenia

"OTP Bank" Nyrt., cea mai mare bancă din Ungaria, a oferit 300 de milioane de euro pentru achiziţia, de la stat, a uneia dintre cele mai importante bănci din Slovenia, "Nova Kreditna Banka Maribor" d.d. (NKBM), anunţă publicaţia Finance din Ljubljana, fără să citeze vreo sursă.

Conform Finance, OTP şi firma de investiţii "Apollo Global Management" LLC din Statele Unite au înaintat cele mai bune oferte pentru preluarea celei de-a doua mari bănci din Slovenia. Atât OTP, cât şi holdingul sloven care administrează vânzările de active deţinute de stat au refuzat să facă vreun comentariu cu privire la o eventuală tranzacţie.

"Un preţ de 300 de milioane de euro ar fi relativ scăzut pentru Nova KBM, întrucât banca a scăpat de creditele neperformante şi a fost recapitalizată, ceea ce înseamnă că, probabil, mai are doar câteva schelete în dulap", a declarat Attila Gyurcsik, analist la fondul "Concorde" Zrt. din Ungaria.

Anul trecut, Guvernul din Slovenia a cheltuit 3,2 miliarde de euro pentru salvarea sectorului bancar, iar acum a început să vândă din active pentru recuperarea unei părţi din suma menţionată. Banca NKBM a primit 870 de milioane de euro sub furma ajutoarelor de stat şi a transferat o parte din creditele neperformante către compania de stat "Bank Assets Management", creată în 2013 pentru facilitarea restructurării băncilor naţionale.

NKBM a înregistrat un profit net de 20,9 milioane de euro la finele primului semestru din acest an, comparativ cu o pierdere de 62,7 milioane de euro în acelaşi interval din 2013.

Menţionăm că directorul executiv al OTP, Sandor Csanyi, a anunţat anul trecut că banca are în plan intrarea pe noi pieţe, dar şi creşterea cotei în ţările unde desfăşoară deja operaţiuni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

07 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9262
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0800
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4941
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6770
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.7720

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro