Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Finanţare europeană de 122 milioane de euro pentru proiecte de cercetare şi inovare pentru combaterea coronavirusului

A.M.
Miscellanea /

Finanţare europeană de 122 milioane de euro pentru proiecte de cercetare şi inovare pentru combaterea coronavirusului

Uniunea Europeană a mobilizat o nouă tranşă de finanţare, de 122 de milioane de euro, pentru sprijinirea proiectelor de cercetare şi inovare care duc la rezultate ce pot fi utilizate rapid în lupta cu coronavirusul. Suma e pusă la bătaie de Comisia Europeană prin intermediul programului dedicat, Orizont 2020.

Noua finanţare face parte din pachetul de 1,4 miliarde de euro dedicat cercetării, anunţat de Comisie şi aprobat de Parlamentul European.

Principalele proiecte ce vor fi finanţate din acest buget sunt: dezvoltarea unor metode de diagnosticare timpurie, găsirea tratamentelor eficiente, crearea de vaccinuri, creşterea capacităţii de producţie de vaccinuri, cercetarea comportamentelor populaţiei şi a impactului socio-economic al pandemiei, potrivit unui comunicat al Comisie.

"Mobilizăm toate mijloacele pe care le avem la dispoziţie pentru a lupta cu pandemia prin testare, tratamente şi prevenţie. Pentru a câştiga lupta cu coronavirusul trebuie să înţelegem ce impact are asupra societăţii", a declarat comisarul pentru cercetare, Mariya Gabriel.

Termenul - limită pentru depunerea proiectelor este 11 iunie 2020.

O finanţare anterioară cu fonduri UE în programul Orizont 2020, în valoare de 48,2 milioane de euro, a mers către 18 proiecte, iar o altă tranşă de 117 milioane de euro susţine 8 proiecte de diagnosticare şi tratament, transmite G4media.ro.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS