Finanţele au atras 20 milioane de lei de la bănci

F.B.
Bănci-Asigurări /

Finanţele au atras 20 milioane de lei de la bănci

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a atras, 20 milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitaţia de joi, când a împrumutat 248,7 de milioane de lei, la o dobândă de 4,69% pe an, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat benchmark, cu scadenţa în septembrie 2031, potrivit datelor transmise de Banca Naţională a României (BNR).

Valoarea nominală a emisiunii suplimentare a fost de 30 de milioane de lei, iar băncile au transmis oferte în sumă de 20 milioane de lei.

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a planificat, în noiembrie 2019, împrumuturi de la băncile comerciale de 4,11 miliarde de lei, din care 200 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont şi 3,4 miliarde de lei prin opt emisiuni de obligaţiuni de stat, la care se poate adăuga suma de 510 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma este mai mare cu 115 milioane lei faţă de cea programată pentru luna octombrie şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Incepem sa ne lamurim cum este si cu guvernul Orban.Ministrul finantelor,omul bancilor,a acceptat o dobanda record pentru acest imprumut,spre a procura bancilor,straine,un castig mult mai mare decat cel asigurat de PSD.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Hidroelectrica
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS