Finanţele au atras 80 de milioane de lei prin obligaţiuni "benchmark"

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 17 aprilie 2009

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a plasat, la 12 bănci din piaţă, titluri de stat de tip benchmark în valoare de 79,67 milioane de lei, potrivit datelor transmise de Banca Naţională (BNR).

Suma atrasă a fost mult mai mică faţă de cea anunţată, de 250 milioane lei, randamentul maxim acceptat fiind de 11,50% pe an, cu 0,25 puncte procentuale mai mare comparativ cu licitaţia anterioară. Obligaţiunile emise de MFP au o scadenţă de doi ani şi jumătate, potrivit datelor furnizate de BNR.

Băncile participante la licitaţie au oferit, în total, 383,67 milioane lei, iar valoarea nominală a obligaţiunii de tip "benchmark" a fost de zece mii de lei.

Cele 12 bănci care au depus oferte de cumpărare de titluri de stat au fost: ABN Amro Bank, Alpha Bank România, BRD - Groupe Société Générale, Banca Comercială Româ­nă (BCR), Banca Transilvania, Bancpost, Citibank Romania, Cec Bank, ING, MKB Romexterra, Rai­ffeisen Bank şi UniCredit Ţiriac Bank.

Finanţele au de gând să emită, în această lună, titluri de stat în valoare de şapte miliarde lei pentru finanţarea şi refinanţarea datoriei publice, după ce, în primele trei luni din 2009, au atras peste 20,2 miliarde lei. În cele trei licitaţii anterioare din aprilie, MFP a luat pes­te 4,3 miliarde lei.

Ministrul Finanţelor a declarat, recent, că deficitul bugetar aferent primului trimestru a ajuns la nivelul de 1,56% din PIB.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

03 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9005
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9076
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4945
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3749

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro