Finanţele vor organiza o dezbatere publică pe marginea legii pieţei de capital

INGRID ZAMFIR
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 16 aprilie 2004

Ministerul Finanţelor Publice a acceptat, în principu, dezbaterea publică a legii consolidate a pieţei de capital, solicitată de "Asociaţia Acţionarilor din Romania". Ministerul a decis să organizeze această dezbatere la o dată care va fi stabilită ulterior împreună cu CNVM, fără să precizeze concret un orizont de timp.

Ca urmare, "Asociaţia Acţionarilor din România" a decis să facă un prim pas în această direcţie şi a solicitat tuturor persoanelor şi instituţiilor implicate pe piaţa de capital să formuleze opinii şi recomandări cu privire la proiectul de lege consolidată a pieţei de capital. Graţiela Iordache, director executiv al Asociaţiei, ne-a declarat că a luat această iniţiativă datorită impactului deosebit pe care proiectul de act normativ îl are asupra evoluţiei pieţei de capital ro-mâ-neşti. Surse din piaţa de capital susţin că legea trebuie aprobată pînă la sfîrşitul lunii iunie, ceea ce ar însemna că trebuie urgentată organizarea dezbaterii pe marginea acesteia.

"Asociaţia Acţionarilor din România" a criticat CNVM că nu a consultat toţi operatorii de pe piaţa de capital pentru crearea noii legi şi că a făcut publică doar una dintre variantele pro-iectului, în luna decembrie a anului trecut, cu numai două zile înainte de închiderea activităţii bursiere pe anul 2003.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

31 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.9221
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5466
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8998
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6028
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5779

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro