FintechOS a fost desemnată "Partenerul Anului 2021" în România de către Microsoft

G.U.
Companii / 23 iulie

FintechOS a fost desemnată "Partenerul Anului 2021" în România de către Microsoft

Cea mai mare oportunitate digitală la nivel global stă în transformarea industriilor şi a întreprinderilor existente şi este dovedit că o mare parte a valorii economice digitale va veni din afaceri tradiţionale, potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei. Din acest punct de vedere, accelerarea digitală se resimte puternic în sectorul serviciilor financiare.

În România, startup-uri inovatoare precum FintechOS, care a avut acces la beneficiile programului Microsoft for Startups, participă la construirea viitoarelor instrumente financiare. Acesta permite băncilor şi companiilor de asigurări să redefinească experienţa clienţilor oferindu-le o călătorie digitală completă prin automatizarea inteligentă a proceselor digitale, creând astfel produse şi experienţe hiper-personalizate pentru fiecare client în parte.

Potrivit sursei citate, mulţi dintre participanţii români la programul global Microsoft for Startups au reuşit să concretizeze talentul disponibil pe piaţa din România şi să dezvolte soluţii inovatoare, folosite astăzi de clienţi internaţionali din numeroase industrii, iar una dintre cele mai de succes poveşti e a companiei de tehnologie pentru instituţii bancare, companii de asigurări şi diferite alte organizaţii financiare FintechOS, considerată, deja, unul dintre cele mai promiţătoare startup-uri europene de tehnologie pentru industria financiară.

FintechOS a fost desemnată de compania americană "Partenerul Anului în România", în cadrul evenimentului global Microsoft INSPIRE. Selectată din peste 4.400 de companii, care activează în 130 de ţări din întreaga lume, FintechOS (care dezvoltă soluţii inovatoare bazate şi pe inteligenţa artificială) a fost selectată pe baza excelenţei în inovaţie şi în implementarea de soluţii bazate pe cele dezvoltate de Microsoft şi integrate în platforma Azure.

"Absolvind programul Microsoft de mentoring şi accelerare a evoluţiei start-up-urilor în urmă cu mai puţin de 18 luni, FintechOS şi-a continuat evoluţia spectaculoasă, susţinută de vasta lor expertiză în domeniul financiar, precum şi de competenţele tehnice în continuă perfecţionare. Folosind tehnologii Microsoft - precum Azure Cognitive Services - FintechOS inovează permanent modul în care băncile şi asigurătorii îşi servesc clienţii. Acest premiu este o recunoaştere a parteneriatului pe care l-am dezvoltat împreună, şi a contribuţiei aduse de FintechOS la dezvoltarea industriei financiare din România. În continuare, ne dorim să accelerăm colaborarea şi să fim alături de FintechOS în drumul său către a deveni un jucător-cheie la nivel global în ceea ce priveşte sectorul bancar şi de asigurări şi, de ce nu, şi în alte industrii în dezvoltare", a declarat Alina Irma Orban, director general interimar, Microsoft România.

Înfiinţată în 2017, compania FintechOS a înregistrat creşteri anuale de 200%, fiind desemnată în 2020 "cel mai hot start-up fintech al anului în Europa". De asemenea, cei mai mulţi clienţi ai companiei au înregistrat o traiectorie ascendentă în afara graniţelor ţării, iar 9 din cele 10 bănci de top din România (şi nu numai) apelează la soluţiile FintechOS pentru a se digitaliza.

"FintechOS aduce o schimbare de paradigmă în industria financiară, prin crearea de soluţii noi şi rapide care să îmbunătăţească experienţa clientului final. De la tehnologia nou-încorporată şi re-arhitecturarea proceselor şi operaţiunilor interne, până la marketingul produselor nou-lansate şi ajustarea culturii organizaţionale, totul plasează în centru consumatorul final. Parteneriatul dintre FintechOS şi Microsoft serveşte ţintit acestor nevoi presante din industria financiară, specifice economiei digitale în care operăm, întrucât integrează surse de date interne şi externe, iar soluţiile de business care rezultă sunt plug-and-play, personalizate, disponibile în câteva săptămâni. Suntem recunoscători că putem construi viitorul serviciilor financiare împreună cu Microsoft", a afirmat Teo Blidăruş, CEO şi co-fondator FintechOS.

Principalul obiectiv al FintechOS pentru următorul an vizează poziţionarea companiei ca lider pe piaţa de profil din Europa însă fondatorii start-up-ului au în plan şi extinderea pe alte pieţe-cheie de la nivel global, precum Asia-Pacific, Africa de Nord şi Statele Unite. În prezent, FintechOS are birouri în Bucureşti, Londra şi Amsterdam. Peste 40 de instituţii financiare lucrează cu FintechOS, printre care Erste Bank, Societe Generale, Scotiabank, Howden Group Holdings, Vienna Insurance Group.

Companii precum FintechOS construiesc viitorul ecosistemului digital al României - un viitor la care Microsoft aderă fără rezerve. Prin intermediul programelor pe care le dezvoltă pentru segmentul de start-up-uri, Microsoft susţine inovaţia şi digitalizarea industriei financiare, facilitând crearea unui profil de dezvoltare competitiv şi accesul mai uşor la pieţe globale pentru companiile din România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro

Curs valutar BNR

24 Sep. 2021
Euro (EUR)Euro4.9491
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2167
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5700
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7803
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.8628

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Topul firmelor din Bucuresti 2021
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
bsenergyweek.com
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro