Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

Firea anunţă a doua etapă a testării bucureştenilor, care începe astăzi

I.M.
Miscellanea /

Gabriela Firea

Gabriela Firea

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat duminică, într-o conferinţă la sediul PSD, că va începe un proiect de testare a anticorpilor pe un eşantion de 10.500 de bucureşteni, pentru a se stabili dacă au fost infectaţi cu noul tip de coronavirus.

"Vom da start proiectului de testare de tip anticorpi, acea picătură de sânge din buricul degetului pe un eşantion deja realizat de către specialiştii INSP de 10.500 de bucureşteni din toate sectoarele Capitalei, pe diferite grupe de vârstă, din majoritatea cartierelor bucureştene", a spus Firea.

Ea a adăugat că testele se vor realiza la Arena Naţională, respectând toate reglementările internaţionale în acest domeniu.

"La finalul acestor teste vom afla cum a circulat coronavirusul în municipiul Bucureşti, care este numărul de persoane care au trecut deja prin infecţie şi s-au imunizat şi vom putea, împreună cu autorităţile centrale, să luăm măsurile de relaxare mult mai potrivite pentru o comunitate care are deja o informaţie", a mai spus Firea, potrivit Agerpres.

Edilul a anunţat deja, săptămâna aceasta, lansarea primei etape de testare, cu teste Real-Time PCR, pentru depistarea persoanelor infectate asimptomatice.

"Eu consider că trebuie să procedăm aşa cum s-a întâmplat în întreaga Europă şi să testăm masiv persoanele fără simptome, dar care ar putea să aibă teste pozitive şi să reprezinte vectori de transmitere a coronavirusului de tip nou în comunitate fără să dorească, pot să-şi îmbolnăvească familia, prietenii, colegii de serviciu. Am demarat programul Testăm pentru Bucureşti şi vreau să vă spun că în două zile avem 7.768 de bucureşteni care s-au înscris până în acest moment în programul nostru de testare", a spus Firea conform Digi24..

Ea a precizat că testele sunt de tip antigen - cele standard, şi nu cele rapide, care au dat erori. Testele sunt realizate în cele 20 de laboratoare şi nouă spitale de stat şi clinici particulare care sunt afiliate programului demarat de Primăria Capitalei şi Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale.

Opinia Cititorului ( 4 )

 1. Testarea gratuită - o Puscarie, în caz că ești depistat pozitiv ești săltat cu Poliția, ceea ce este unic în lume.

  RO-mania este un experiment TOTALITAR unic in lume  

  1. Bai fanule Mircea Badea. Vezi ca ii copiezi discursul. Si pare ca si pornirile usor nevrotice.

   Testele PMB sunt de anticorpi. Nu testeaza prezenta virusului. 

   Testele de anticorpi - si mai irelevante, pentru ca nu poti sti daca omul este infectat sau tocmai s-a vindecat.. anticorpi are in ambele cazuri. E un test de tocat bani publici, atat.

  trebuia facute din prima luna de urgenta

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie