Abonament gratuit
Videoconferinţa “Energia în priză”Videoconferinţa “Energia în priză”

Firea anunţă deschiderea Spitalul Modular Covid din Pipera, cu 400 de locuri

A.B.
Politică /

Firea anunţă deschiderea Spitalul Modular Covid din Pipera, cu 400 de locuri

Primarul general Gabriela Firea anunţă că a fost deschis Spitalul Modular Covid din Pipera, cu 400 de locuri, dar se poate extinde la 700 de locuri. "Să nu mai spună vreun agitator că nu avem locuri în spitale", afirmă primarul general, precizând că trebuie să ne protejăm individual, dar autorităţile au obligaţia să se organizeze, potrivit News.ro

"Să nu mai spună vreun agitator că nu avem locuri în spitale! Trebuie să ne protejăm individual, dar autorităţile au obligaţia să se organizeze! Mai dau azi un exemplu de bune practici: am deschis Spitalul Modular Covid din Pipera, cu 400 de locuri care poate fi extins la 700 de locuri. Să nu aveţi nevoie de spital dar, dacă se întâmplă ceva, suntem aici! Pregătiţi să venim în ajutor!", a scris Firea, sâmbătă, pe Facebook.

Potrivit acesteia, unitatea medicală este destinată pacienţilor Covid-19 cu forme uşoare şi va funcţiona că secţie externă a Spitalului de Boli infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş.

"Primăria Capitalei, prin ASSMB, a asigurat tot ceea ce este necesar: de la construirea spaţiilor, la dotarea lor, asigurarea serviciilor şi a personalului, achiziţia medicamentelor şi a materialelor sanitare. Spitalul are aviz de funcţionare eliberat de DSP, acordat la două luni de la solicitare în scris. Nu mai comentăm, este o bătaie de joc, ne-am obişnuit cu întârzierile acestei instituţii! Au fost detaşate, începând de ieri, cadrele medicale care şi-au dat acordul de a lucra în spitalul modular: 61 de medici, asistenţi medicali şi infirmieri, dintre care 36 din spitalele Primăriei Capitalei şi 25 din Reţeaua de Medicină Şcolară a ASSMB", a mai anunţat Firea.

Aceasta explică faptu că admiterea pacienţilor la Secţia Modulară Externă Pipera se va face după evaluarea lor iniţială, clinică şi radiologică, la Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale "Dr. Victor Babeş".

"Pacienţii care vor ajunge aici vor beneficia de condiţii deosebite, fiecare salon având cel mult două paturi, şi fiind prevăzut cu aparat de aer condiţionat, lavoar, grup sanitar cu duş, vas de toaletă şi boiler pentru asigurarea necesarului de apă caldă. De asemenea, saloanele dispun de televizoare şi au asigurat accesul la internet. Totodată, există şi un număr de camere destinate personalului medical, dotate cu tot ceea ce trebuie pentru asigurarea nivelului necesar de confort", a mai anunţat Firea.

Aceasta precizează că au fost achiziţionate medicamente, materiale sanitare, dezinfectanţi, consumabile, uniforme şi echipamente de protecţie pentru personalul medical, pijamale pentru pacienţi.

Prim arul general anunţă că valoarea aproximativă a tuturor acestor achiziţii, realizate de ASSMB pentru spitalul modular, se ridică la 90.000 de lei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Iar se baga in seama. Plus bani aruncati pe fereastra. Sau inca un contract de achizitie facut pe ultima suta de metrii.

    Nu Primarul Capitalei decide planul de interventie. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

21 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8583
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1224
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5057
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.2937
Gram de aur (XAU)Gram de aur255.7976

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Smart City România
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie