FIREA:"Podul Ciurel este aproape gata în acest moment"

J.P.
Miscellanea /

"Podul Ciurel este aproape gata în acest moment"

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, anunţă că Podul Ciurel este "aproape gata" şi va fi dat în folosinţă până la începutul anului şcolar. "Acum avem un pod foarte frumos, european", spune Firea, conform news.ro.

"În premieră, facem legătura între Nordul şi Sudul Capitalei, prin şantierele deschise şi prin lucrările deja finalizate! Era minunat să avem Centura ocolitoare, dar aceasta este, încă, un obiectiv guvernamental neîndeplinit! Şi nici nu au acceptat să o transfere la Primărie, pentru a o finaliza. Orgolii mărunte de politicieni care nu pun oamenii pe primul loc!", afirmă Gabriela Firea, într-un comunicat de presă transmis de Primăria Capitalei.

Ea susţine că "de patru ani, Bucureştiul nu mai bate pasul pe loc" şi că "Prea multă vreme şantierele au fost îngheţate şi lucrările executate în ritm de melc de doar două-trei firme de casă".

În acest context, Firea afirmă că a finalizat toate proiectele mari găsite blocate acum patru ani.

"Pe podul de la Nicolae Grigorescu se circulă deja, iar celebrul Pod Ciurel va fi dat în folosinţă până la începerea şcolilor", adaugă primarul general.

Gabriela Firea a postat şi pe pagina sa de Facebook o înregistrare video în care vorbeşte despre aceste proiecte.

"Podul Ciurel este aproape gata în acest moment, la el se lucra de mulţi ani, (...) la momentul când am ajuns la Primărie acolo era de asemenea un blocaj uriaş, nu se întâmpla nimic. Acum avem un pod foarte frumos, european, care va fi dat în circulaţie în momentul în care încep şi şcolile, deci în septembrie", a spus Firea.

Un consilier al primarului general a explicat că în zona Podul Ciurel - Nodul Virtuţii lucrările s-au finalizat, iar în acest moment se fac testări şi ultimele retuşuri pentru a fi dat în folosinţă. El a spus că în 2016 acolo exista un singur pilon şi nu exista finanţare. El a afirmat că se vor începe şi lucrările pentru etapa a doua, Nodul Virtuţii - Şoseaua Uverturii.

De asemenea, Firea menţionează că au fost deschise şantiere noi, unele obiective fiind terminate deja în scurt timp.

"Noua şosea Fabrica de Glucoză e un ajutor real pentru şoferi. Aşa va fi şi Pasajul de la Doamna Ghica sau lărgirea bulevardului Prelungirea Ghencea. Suntem un oraş cu aproape 4 milioane de locuitori şi principalul punct de afaceri al ţării. Infrastructura trebuie să se dezvolte, chiar dacă Bucureştiul primeşte un procent infim din câţi bani produce pentru bugetul ţării. Ştim ce avem de făcut în continuare! Vom munci! Împreună cu echipa din Primăria Capitalei am gândit zeci de proiecte: drumuri noi, pasaje şi poduri, lărgire de străzi existente. Vă asigur că nu vor rămâne doar poze, machete sau hârtii aruncate într-un sertar", susţine Firea.

În decembrie 2019, Primăria Capitalei anunţa că realizarea primei etape a proiectului "Străpungere Ciurel - Nod Rutier Virtuţii" se apropie de final, iar "în primăvara anului viitor" bucureştenii vor putea circula pe Podul Ciurel.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. e aproape gata de fo 10 ani ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

18 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0405
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5329
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.2202

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro