Firma de coletărie Colis Prive şi-a amânat listarea la Paris

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 13 iulie

Firma de coletărie Colis Prive şi-a amânat listarea la Paris

Principalul client al companiei este gigantul american Amazon, care deţine aproape 10% din firma franceză În 2020, veniturile Colis Prive au crescut cu 46%, iar profitul EBITDA - cu 94%

Compania franceză de livrare a coletelor Colis Prive îşi amână timp de câteva luni oferta publică iniţială (IPO) care era prevăzută pentru începutul lunii iulie, la Bursa din Paris, invocând condiţiile nefavorabile ale pieţei, anunţă Reuters.

Conform sursei, deşi 2021 a fost un an record în privinţa IPO-urilor, în Europa şi la nivel global, există unele dovezi că sentimentul investitorilor pare să se domolească în ultima vreme.

"Am avut contacte iniţiale foarte bune cu investitorii pe care i-am întâlnit în ultimele săptămâni şi suntem încrezători că putem continua acest proiect", a informat Colis Prive într-o declaraţie transmisă Reuters, subliniind: "Având în vedere condiţiile actuale ale pieţei, preferăm să listăm Colis Prive în următoarele luni".

În luna iunie, Colis Prive a anunţat că autoritatea de reglementare a pieţei de capital a aprobat documentul de înregistrare a ofertei sale publice iniţiale.

Grupul, care nu a furnizat o ţintă pentru fondurile pe care are în plan să le atragă prin IPO sau o descriere detaliată a structurii acţionariatului său, urmăreşte să se extindă în străinătate, începând cu Belgia, Luxemburg şi Maroc.

În 2020, veniturile Colis Prive au crescut cu 46%, faţă de 2019, ajungând la 233,8 milioane de euro (283 de milioane de dolari). Profitul înainte de dobânzi, taxe, deprecieri şi amortizări (EBITDA) a sporit cu 94% anul trecut, la 21,5 miioane de euro.

Gigantul american de comerţ electronic Amazon.com este principalul client al Colis Prive, deţinând 9,65% din acţiunile companiei franceze.

De menţionat că, luna trecută, distribuitorul francez de piese auto Parts Holding Europe şi-a retras oferta publică iniţială de la Paris, invocând, printer altele, condiţiile de piaţă nefavorabile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Înăuntrul Bursei de Valori din Bulgaria

Dtlawyers
BTPay
Apanova

Curs valutar BNR

22 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9467
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2501
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8655
Gram de aur (XAU)Gram de aur244.9416

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

eximbank.ro
gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro