Abonament gratuit

FIRST BANK achiziţionează Bank Leumi România

A.L.
Bănci-Asigurări /

Sursă foto: Facebook

Sursă foto: Facebook

FIRST BANK anunţă semnarea unui acord cu Bank Leumi le-Israel B.M pentru achiziţionarea tuturor participaţiilor acesteia în filiala Bank Leumi România. Valoarea tranzacţiei este supusă unor clauze de confidenţialitate.

Achiziţia este condiţionată de primirea aprobării Băncii Naţionale a României şi Consiliului Concurenţei şi este de aşteptat să fie finalizată în a doua parte a anului, se arată într-un comunicat de presă remis astăzi, Redacţiei noastre.

Bank Leumi România deţine o reţea naţională de 15 sucursale, are 200 de specialişti, administrează active de peste 250 milioane de euro şi depozite de 150 milioane de euro.

Dominic Bruynseels, preşedintele executiv al FIRST BANK declară că "această achiziţie face parte din strategia băncii de a-şi extinde şi consolida prezenţa în România, cu obiectivul de a deveni un actor puternic pe piaţa locală. Este cea de-a doua achiziţie pe care fondul american de investiţii J.C. Flowers & Co. o face în România în mai puţin de un an, dovedindu-şi interesul şi angajamentul faţă de această piaţă valoroasă. Având în vedere orientarea noastră către achiziţii relevante, ne păstrăm deschiderea spre oportunitţi similare de creştere. Între timp, continuăm să facem business "The American Way", cu accent pe creştere, prin servicii de calitate oferite clienţilor, digitalizare şi eficienţă."

Hanan Friedman, prim vicepreşedinte executiv, director al Diviziei de Strategie, Inovare şi Transformare, Bank Leumi Israel a afirmat că "vânzarea Bank Leumi România către FIRST BANK, care este deţinută de un lider al domeniului financiar internaţional, va permite continuarea implementării strategiei Leumi "follow your customer". Acest acord reprezintă un nou pas în implementarea strategiei internaţionale a Leumi, care se concentrează pe operaţiunile bancare comerciale ale filialelor noastre din SUA şi Marea Britanie şi pe colaborări cu companii locale importante în alte regiuni", se mai arată în comunicat.

Cu sediul în Bucureşti, FIRST BANK oferă o serie largă de produse şi servicii adresate atât clienţilor locali cât şi celor internaţionali, incluzând activităţi de retail, IMM şi corporate banking. FIRST BANK operează prin 100 de unităţi bancare şi 1300 de specialişti, pentru aproximativ 130.000 de clienţi activi.

J.C. Flowers & Co. este unul dintre liderii domeniului de private equity, dedicat investiţiilor globale în industria serviciilor financiare.

Bank Leumi este o corporaţie financiară din Israel, care oferă servicii bancare complete şi deţine o cotă de aproximativ 30% pe piaţa internă. Cu sediul în Tel Aviv, Leumi este prezentă în centrele financiare din întreaga lume, inclusiv Londra, New York, Palo Alto şi Shanghai.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

07 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8375
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0949
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4794
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3607
Gram de aur (XAU)Gram de aur271.0003

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie