Fitch a îmbunătăţit ratingul de viabilitate al Garanti Bank

Elena Deacu
Bănci-Asigurări / 5 iunie 2015

Agenţia de evaluare financiară Fitch Ratings a îmbunătăţit ratingul de viabilitate acordat Garanti Bank România, de la "b" la "b+", arată un comunicat remis redacţiei.

Potrivit acestuia, decizia reflectă optimizarea capacităţii de finanţare a Garanti Bank (o creştere a volumului depozitelor), un solid profit brut operaţional înainte de provizioane, precum şi ameliorarea perspectivelor de creştere a economiei la nivel local.

"Strategia Garanti Bank este de a-şi continua creşterea sustenabilă pe termen lung, iar îmbunătăţirea ratingului de viabilitate, acordat de Fitch, confirmă faptul că suntem pe drumul cel bun", a declarat Ufuk Tandogan, CEO Garanti Bank Romania.

Fitch a menţinut neschimbat nivelul celorlalte ratinguri acordate Garanti Bank România: cel pentru datorii pe termen lung la "BB+", cu perspectivă pozitivă, cel pentru datorii pe termen scurt la "B", cu perspectivă pozitivă, şi cel de sprijin la "3", cu perspectivă pozitivă.

Perspectiva pozitivă acordată ratingurilor Garanti România reflectă perspectiva pozitivă a ratingurilor băncii mamă, Turkiye Garanti Bankasi (TGB), care la rândul lor reflectă anunţul făcut de Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA), în noiembrie 2014, privind majorarea participaţiei sale în TGB.

Garanti Bank România face parte din Grupul financiar-bancar Garanti România, care reuneşte şi Garanti Leasing (marca sub care funcţionează compania Motoractive IFN SA) şi Garanti Credite de Consum (marca sub care funcţionează Ralfi IFN SA).

Garanti Bank este deţinută de către Turkiye Garanti Bankasi A.S. (TGB), a doua bancă privată din Turcia, ca mărime. TGB este o bancă universală, cu servicii de top în toate segmentele de business, şi are peste 10 milioane de clienţi în zonele corporate, comercial, întreprinderi mici şi mijlocii, precum şi retail, cărora le oferă servicii financiare integrate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Feb. 2024
Euro (EUR)Euro4.9753
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5970
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2177
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8238
Gram de aur (XAU)Gram de aur298.9173

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb