Fitch a îmbunătăţit perspectiva de rating a Bulgariei

T.V.
Internaţional /

Fitch a îmbunătăţit perspectiva de rating a Bulgariei

Agenţia de evaluare financiară Fitch a revizuit în creştere, de la stabilă la pozitivă, perspectiva ratingului de credit pe termen lung atribuit Bulgariei, datorită îmbunătăţirii profilului financiar, transmit Sofia Globe şi Novinite.

De asemenea, agenţia a confirmat ratingul de credit pe termen lung în valută şi monedă locală "BBB" atribuit Bulgariei. Ratingul "BBB" face parte din categoria "investment grade" (recomandat pentru investiţii).

"Excedentul de cont curent este estimat la 4,5% din PIB, mult peste precedentele previziuni, în urma majorării excedentului din servicii. Până acum Bulgaria a reuşit cu succes să-şi menţină competitivitatea externă în urma îmbunătăţirii productivităţii şi a trecerii la o producţie cu valoare adăugată mai ridicată, pe fondul sporirii cotei sale în comerţul european şi mondial", se arată în comunicatul agenţiei, relatează Agerpres.

Fitch ar putea revizui în creştere ratingurile Bulgariei în urma îmbunătăţirii stabilităţii fiscale,a progreselor înregistrate în vederea aderării la zona euro, a perspectivelor favorabile de creştere a economiei, care ar duce la o convergenţă mai rapidă a veniturilor faţă de ţările cu rating similar.

"Evoluţiile bugetare sunt extrem de favorabile, întărind şi mai mult poziţia fiscală şi nivelul datoriei Bulgariei comparativ cu alte ţări. Estimăm că excedentul bugetar pe 2018 va fi mai ridicat decât am previzionat anterior, şi ar putea fi cea mai bună performanţă înregistrată de Sofia în ultimii 20 de ani", se arată în comunicatul Ministerului bulgar de Finanţe, potrivit sursei citate.

Fitch a confirmat, în noiembrie, ratingul pentru datoriile pe termen lung în valută al României la "BBB minus", perspectiva asociată fiind stabilă. Plafonul de ţară al României a fost confirmat la "BBB plus", iar calificativul pe termen scurt în valută şi monedă locală a fost confirmat la "F3".

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. In 6 luni noi o vom lua in sens invers Bulgariei ...

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS