Fitch a oferit oraşului Reşiţa un rating "BBB minus"

A.F.
Miscellanea / 31 martie

Fitch a oferit oraşului Reşiţa un rating "BBB minus"

Fitch Ratings a atribui ieri oraşului Reşiţa din România un rating "BBB minus" pentru datoria pe termen lung în valută şi monedă locală, cu perspectivă stabilă, informează un comunicat al agenţiei de evaluare financiară, conform Agerpres.

Ratingul atribuit reflectă opinia Fitch că performanţa operaţională a oraşului Reşiţa şi nivelul datoriei vor rămâne în linie cu alte entităţi din categoria "BBB" pe termen mediu, în pofida presiunilor asupra bugetului oraşului de pe urma majorării preţurilor, a efectelor războiului din Ucraina şi implementării unui plan ambiţios de investiţii.

Fitch evaluează profilul individual de creditare (SCP) al oraşului Reşiţa la "bbb plus". Ratingul pe termen lung al oraşului Reşiţa este limitat de plafonul de ţară al României (rating "BBB minus"/cu perspectivă stabilă).

Evaluarea profilului de risc reflectă dependenţa oraşului Reşiţa de sursele de venit moderat volatile, cu flexibilitate scăzută pentru majorarea lor, în timp ce creditarea şi gestionarea lichidităţilor sunt solide.

Oraşul are surse stabile de venit, cu perspective de creştere a veniturilor în linie cu avansul PIB-ului ţării. Veniturile din taxe şi impozite reprezintă aproape 75% din veniturile operaţionale ale oraşului Reşiţa în 2022, în contextul activităţilor economice moderate.

Printre factorii care, individual sau colectiv, ar putea duce la acţiuni negative de rating în cazul oraşului Reşiţa se află revizuirea în scădere a ratingului României şi retrogradarea cu trepte a profilului individual de creditare, care ar avea loc în cazul modificării nivelului datoriei.

De asemenea, precizează Fitch, o revizuire în creştere a plafonului de ţară al României va duce la îmbunătăţirea ratingurilor oraşului Reşiţa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

mk-airport.ro
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

29 Mai. 2023
Euro (EUR)Euro4.9580
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6276
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1206
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7110
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.4678

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro