Fitch Ratings a îmbunătăţit perspectiva de rating a Erste Group Bank AG de la negativă la stabilă

G.U.
Macroeconomie / 28 octombrie

Fitch Ratings a îmbunătăţit perspectiva de rating a Erste Group Bank AG de la negativă la stabilă

Fitch Ratings a îmbunătăţit perspectiva de rating a grupului bancar austriac Erste Group Bank AG de la negativă la stabilă şi a confirmat ratingul pe termen lung la "A" şi ratingul de viabilitate (VR) la "a", conform unui comunicat al agenţiei de evaluare financiară.

Revizuirea perspectivei reflectă estimările economice actualizate ale Fitch pentru principalele ţări în care operează banca, reflectând marja de manevră suficientă în cazul ratingului pentru absorbi riscurile reziduale legate de pandemie. Agenţia se aşteaptă la o redresare solidă a economiei în regiunea de bază a Erste, care va sprijini calitatea activelor grupului şi profitabilitatea operaţională, care ar urma să rămână apropiată de media din ultimii patru ani în perioada 2021-2022.

Ratingul pe termen lung şi ratingul de viabilitate al Erste reflectă franciza importantă pe segmentul bancar de retail şi IMM-uri în Austria, Cehia, Slovacia şi România şi execuţia solidă a strategiei sale consecvente. În acelaşi timp, operaţiunile materiale ale grupului în ţări mai puţin dezvoltate din Europa Centrală şi de Est (CEE) se transpun într-un mediu operaţional uşor mai slab comparativ cu cel al băncilor care se concentrează doar pe Austria. Ca rezultat, Erste trebuie să raporteze indicatori financiari mai buni decât băncile care se concentrează doar pe Austria pentru a realiza acest nivel de rating, apreciază Fitch.

Calitatea activelor este sprijinită de dominaţia grupului pe segmentul de creditare cu riscuri scăzute din Austria şi operaţiunile stabile din Cehia. Expunerea la alte ţări din CEE determină o potenţială volatilitate a cheltuielilor cu deprecierea creditelor, dar agenţia crede că standardele de creditare şi controlul riscurilor în CEE sunt la un nivel ridicat.

Potrivit Fitch Ratings, o revizuire în creştere a ratingului pe termen lung şi a ratingului de viabilitate ar necesita o îmbunătăţire a mediului operaţional în CEE, indicatori mai ridicaţi privind calitatea activelor şi o generare de profit peste nivelul de dinaintea pandemiei, alături de indici de capital mai ridicaţi.

Agenţia avertizează că ar putea retrograda Erste în cazul în care calitatea activelor şi profitabilitatea se deteriorează semnificativ.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2021
Dtlawyers
BTPay
GRAMPET GROUP
Electromagnetica
ifep.ro
UNNPR

Curs valutar BNR

29 Noi. 2021
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3853
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7366
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8544
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.3079

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro