Flaros a vândut acţiuni EVER şi OMV Petrom în valoare de 5 milioane de lei

M.G.
Piaţa de Capital / 27 octombrie 2021

Flaros a vândut acţiuni EVER şi OMV Petrom în valoare de 5 milioane de lei

Flaros, companie aflată în portofoliul SIF Oltenia (SIF5), a vândut în data de 12 octombrie 128.900 de acţiuni Evergent Investments (EVER), iar în data de 26 octombrie (marţi) 9.829.392 de acţiuni OMV Petrom (SNP), se arată într-un raport al companiei remis Bursei de Valori Bucureşti.

Pachetele de acţiuni vândute se ridică la o valoare de puţin peste 5 milioane de lei. Vânzările au fost raportate deoarece depăşesc cumulative pragul de 5% din activele nete ale societăţii, respectiv depăşesc valoarea de 0,83 milioane de lei. La un calcul sumar înseamnă că pachetele vândute reprezintă peste 25% din activele nete ale Flaros.

Tot astăzi, SIF Muntenia (SIF4) a anunţat că Curtea de Apel Bucureşti a luat act de cererea Flaros de renunţare la un proces împotriva Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), SIF Banat-Crişana (SIF1), SIF Muntenia şi mănunchiul de fonduri de investiţii controlate de gruparea Lakis-Drăgoi.

Conform unor surse apropiate situaţiei, este vorba despre acţiunea în care Flaros cerea instanţei să oblige Autoritatea de Supraveghere Financiară să emită un act administrativ privind o serie de aspecte referitoare la situaţia de concertare şi depăşirea pragului de 5% din capitalul SIF Banat-Crişana, când pragul era în vigoare, precum şi dobândirea acţiunilor proprii fără respectarea prevederilor legale.

Amintim că fosta conducere a SIF Oltenia a solicitat în mai multe rânduri ca Autoritatea de Supraveghere Financiară să declare concertate SIF Banat-Crişana, SIF Muntenia şi mănunchiul de fonduri de investiţii finanţate de acestea, în unele cazuri majoritar sau chiar integral, făcând trimitere la o serie de prevederi ale art. 2 din Legea 24/2017. Dar Autoritatea de Supraveghere Financiară a spus că nu a găsit concertare în cazul celor două SIF-uri şi a fondurilor de investiţii reclamate de SIF Oltenia.

În luna octombrie 2020 conducerea SIF Oltenia a fost schimbată în urma votului celor două SIF-uri şi a mănunchiului de fonduri controlate de gruparea Lakis-Drăgoi, iar apoi a început schimbarea conducerilor societăţilor din portofoliu.

În prezent, director general al Flaros este Ştefan Gheorghe Alin, iar preşedinte al Consiliului de Administraţie este Codrin Matei, care este şi administrator al SIF Oltenia.

Opinia Cititorului ( 6 )

 1. Manareli peste manareli la sifuri.

  A inceput jaful la SIF5.

  Și a mai fost pus pe liber și militianul de Ungureanu. Mare păcat!

  Conducerea Sif5si Ungureanu au aparat interesele investitorilor și ale societăților.au acționat Asf și gruparea Dragoi in instanțele juridice ,demascind jaful și concentrarea ilegală ,Acționariatul fictiv(acțiunile proprii)deținute in afara cadrului legal sub directa acoperire a Asf,exact aspectele sesizate de BEN .

  1. au fost singurii care au avut curaj sa apere drepturile actionarilor Sif5 si patrimoniul societatii.

   acum actualii administratori opresc toate procesele impotriva celor de la Sif1&4 si fondurile create de ei. 

  Codrin Matei marele expert din CA-ul Sif5 care obtine diploma de licenta si master in 2008 adica la 28 de ani.

Conferinţa “România - Strategia dezvoltarii”
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

23 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0679
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1569
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6284
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8092

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro