FlixBus îşi extinde oferta din România şi anunţă noi destinaţii pentru sezonul de vară

R.S.
Companii / 5 iunie

FlixBus îşi extinde oferta din România şi anunţă noi destinaţii pentru sezonul de vară

FlixBus îşi extinde oferta din România şi lansează noi conexiuni pentru sezonul de vară spre Grecia şi litoralul bulgăresc. Începând cu 19 iunie, pasagerii vor avea o conexiune directă din Bucureşti în Salonic, iar din 20 iunie vor începe cursele spre unele dintre cele populare destinaţii de vacanţă din Bulgaria, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Potrivit comunicatului, destinaţii de vacanţă populare de pe litoralul Mării Negre, precum Varna, Albena, Balcic, Sunny Beach, Nisipurile de Aur, Beala şi Obzor, vor putea fi vizitate cu ajutorul autocarelor Flix. Călătorii vor avea la dispoziţie două curse - una pe timp de zi şi una de noapte. Autocarele vor circula zilnic în sezonul estival spre staţiunile de pe litoralul bulgăresc, până pe data de 30 septembrie.

Călătoriile pot fi deja rezervate prin intermediul site-ului sau aplicaţiei FlixBus, cât şi din cele peste o mie de agenţii de turism partenere FlixBus.

Vacanţă pe plajele din Bulgaria în mai puţin de 5 ore, fără maşină

Călătorii vor putea ajunge la cea mai apropiată destinaţie de pe litoralul bulgăresc, Varna, în mai puţin de cinci ore din Bucureşti. Cei care aleg o vacanţă în staţiunile de pe litoralul bulgăresc se vor putea bucura de priveliştea plajelor în apropiere de ora prânzului. În cazul conexiunilor de noapte, autocarele verzi ajung dimineaţa în Obzor, Sunny Beach sau Nisipurile de Aur, tocmai la timp pentru ca turiştii să se poată bucura de plajă şi de mare, aflate la o distanţă de 10-15 minute de mers pe jos de la staţiile de autobuz. Preţurile biletelor pentru destinaţiile de pe litoralul bulgăresc pornesc de la 47,99 lei pe ruta Bucureşti - Nisipurile de Aur şi Balcic, în timp ce preţul biletelor spre Salonic porneşte de la 115,99 lei.

În regiunea România - Bulgaria, călătorii Flix au reuşit să reducă 18.310 tone de CO2 prin alegerea FlixBus

"Prin creşterea numărului de destinaţii disponibile din România spre Grecia şi Bulgaria sperăm să contribuim la o schimbare în modul în care oamenii călătoresc, ţinând cont de impactul asupra mediului. Autocarul reprezintă o alternativă mai sustenabilă faţă de autoturismul personal şi de avion pentru cei care vor să călătorească fără griji către destinaţia lor de vacanţă. La nivel local, în regiunea România - Bulgaria, călătorii Flix au reuşit să reducă 18.310 tone de CO2 călătorind cu FlixBus în detrimentul altor moduri de transport", a declarat Adrian Răşoiu, reprezentant FlixBus România.

Pentru a cuantifica impactul călătoriilor cu autocarul asupra mediului înconjurător, Flix a demarat o analiză prin care s-au comparat emisiile mai multor moduri de transport, cât şi valorile emisiilor CO2 per pasager-kilometru înregistrate anul trecut de companie, se menţionează în comunicat.

Conform acestei analize, peste 1 milion de tone de CO2 au fost evitate numai în 2023 datorită călătorilor care au ales serviciile Flix în locul altor moduri de transport, cum ar fi maşina sau avionul.

Pe lângă cele 1 milion de tone de CO2 evitate datorită călătorilor care aleg Flix în locul altor moduri de transport, un alt indicator cheie al performanţei de mediu a Flix este faptul că aproape toate autocarele Flix (98%) din Europa sunt echipate cu cel mai recent standard de eficienţă EURO VI.

Factorul de emisie al autocarelor Flix este de 27,8 g CO2 e/pasager km, de aproape nouă ori mai mic decât cel al avioanelor (238 g CO2 e/pasager km) şi de aproape şase ori mai mic în comparaţie cu călătoria cu maşina personală (166 g CO2 e/pasager km).

Ca parte a strategiei sale de decarbonizare, Flix s-a angajat să realizeze operaţiuni neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon în Europa până în 2040 şi la nivel global până în 2050. SBTi a validat obiectivele pe termen scurt ale Flix, recunoscând astfel că strategia sa este în concordanţă cu obiectivele climatice globale. Cel de-al doilea raport voluntar ESG al Flix poate fi consultat aici.

Compania FlixBus este prezentă pe piaţa din România din anul 2016 şi oferă curse internaţionale directe din peste 100 de oraşe din România spre 15 ţări din Europa. Anul trecut, 81 de milioane de pasageri au călătorit în peste 5.600 de destinaţii, folosind serviciile FlixBus, FlixTrain, Greyhound şi Kamil Koç, se precizează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9733
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6060
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3222
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9707
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.2170

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb