FLORIAN LIXANDRU, SECRETAR DE STAT (MINISTERUL EDUCAŢIEI):"Am primit ordinul cu delegarea atribuţiilor avute anterior - pentru învăţământul preuniversitar"

M.C.
Politică / 2 februarie

"Am primit ordinul cu delegarea atribuţiilor avute anterior - pentru învăţământul preuniversitar"

Secretarul de stat, Florin Lixandru, din Ministerul Educaţiei a precizat astăzi că i-au fost delegate atribuţiile avute anterior, printr-un ordin al ministrului, conform Agerpres.

"Am primit ordinul cu delegarea atribuţiilor avute anterior - pentru învăţământul preuniversitar", a confirmat secretarul de stat Florin Lixandru.

Florin Lixandru declara, ieri, că i-au fost retrase atribuţiile printr-un ordin de ministru.

"Momentan sunt pe funcţie, dar nu am nicio atribuţie. Eu aveam atribuţii pe învăţământ preuniversitar şi pe relaţia cu Parlamentul şi s-a abrogat ordinul prin care mi s-au atribuit acele atribuţii, momentan, până la o discuţie care ar avea loc în coaliţie în această seară", a afirmat secretarul de stat.

El a susţinut că i-au fost retrase atribuţiile pentru un "delict de opinie" despre Legile Educaţiei.

"Pentru un delict de opinie, azi mi s-au retras atribuţiile. Perspectiva PSD asupra legilor Educaţiei este că sunt proiecte mult prea importante, ce trebuie dezbătute temeinic, pe îndelete! PSD va pune în discuţia coaliţiei stabilirea unui calendar extins de analiză publică şi adoptare. Timp este suficient, jalonul PNRR privind Legile Educaţiei are termen trimestrul 3 al acestui an; în plus, inclusiv Comisia Europeană recomandă ca proiectele care cuprind reforme sistemice, deci şi cele privind Legea Educaţiei, să nu fie grăbite pentru încadrarea în termen, ci să fie calitativ pregătite/finalizate până la data depunerii cererii de plată, respectiv până în martie 2024", a scris Lixandru pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, analiza pe care PSD a făcut-o până acum asupra proiectelor de lege "concepute de Ministerul Educaţiei a evidenţiat necesitatea corectării câtorva chestiuni cheie, definitorii pentru viitorul copiilor".

Ieri seară, ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a afirmat în şedinţa coaliţiei de guvernare că îi va schimba atribuţiile secretarului de stat Florin Lixandru, potrivit unor surse liberale.

"Ministrul Ligia Deca a spus despre Florin Lixandru că îi schimbă atribuţiile şi va avea o discuţie ca, de acum înainte, echipa ministerială să aibă acelaşi mesaj, cel agreat în coaliţie", au precizat sursele citate.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. O lege trebuie să îndeplinească minimal 2 condiții: să fie bună și să fie pusă în practică de oameni credibili. Această lege a învățământului e făcută prost iar Iohannis are credibilitate zero! El e inițiatorul se zice !

    Nu am auzit de un profesor, student, elev care să o aștepte cu speranță!  

    un balon de oxigen politic pt tov dincu

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro
ahkrumaenien.ro

Curs valutar BNR

23 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9214
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5250
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9374
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5631
Gram de aur (XAU)Gram de aur287.9955

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro